Motala jagar VIF:s Emil Herge

Emil Herge kan gå förlorad för Vimmerby IF. Seriekonkurrenten Motala AIF vill värva den skicklige mittbacken. - Vi är absolut intresserade, säger MAIF:s fotbollsordförande Mikael Larsson.

Byter klubb? VIF:s Emil Herge jagas av seriekonkurrenten Motala AIF. Foto: Magnus Strömsten

Byter klubb? VIF:s Emil Herge jagas av seriekonkurrenten Motala AIF. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Fotboll2012-12-20 07:30


Emil Herge har tillhört Vimmerby IF:s bästa spelare under de två senaste åren och är tänkt att vara en av stöttepelarna i VIF:s satsning mot division ett.
Men trots att Herge har kontrakt över nästa säsong kan han lämna klubben. Seriekonkurrenten Motala AIF har visat intresse för den vänsterfotade mittbacken.
- Vi är absolut intresserade om det går att lösa. Det är en trevlig kille och en jättebra spelare. Han skulle passa perfekt hos oss, säger Motala AIF:s Mikael Larsson.

"Upp till Vimmerby"
Någon kontakt mellan Vimmerby IF och Motala AIF har ännu inte tagits.
- Jag ska ringa Vimmerby i veckan. Det är så nytt. Vi hörde att Emil var sugen att flytta till Linköping och vet att det är en jätteduktig spelare. Vi får se hur Vimmerby ställer sig till det här.
Hur trolig är en övergång?
- Jag har absolut ingen aning. Det är helt upp till Emil och Vimmerby. Vill Vimmerby ha honom kvar så blir det så. Vimmerby och Emil måste komma överens. Det här är inget värvningsförsök, utan vi hörde att han ville flytta hit. Och vi betalar inga jättestora övergångssummor på den här nivån. 
Vad är en jättestor övergångssumma?
- Det vill jag inte kommentera.
Herge provtränade för Motala för två år sedan, och har flera gamla lagkamrater från tiden i Åtvidabergs FF i laget.
- Emil är ett bra tillskott för alla klubbar i den här klassen. Vi får se vad som händer. Allt är väldigt löst just nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!