Motståndarna fick en spelare utvisad – åkte hem

En fotbollsmatch pågår i regel i 90 minuter. När Slätmon tog emot Dulqad i division sex hann man inte längre än till 60. Efter att ha fått en spelare utvisad lämnade Dulqadspelarna planen, satte sig i bilarna och åkte hem.

Fredrik Ohlssons Slätmon ledde med 2–1 när Dulqad fick en man utvisad. De lämnade planen och åkte hem. Foto: Ossian Mathiasson

Fredrik Ohlssons Slätmon ledde med 2–1 när Dulqad fick en man utvisad. De lämnade planen och åkte hem. Foto: Ossian Mathiasson

Foto:

Fotboll2017-09-04 05:00

– Man slutar inte att förvånas. Det är en enorm besvikelse och man blir både ledsen och förbannad över att det får gå till på det här sättet, säger en besviken Slätmon-tränare i Fredrik Ohlsson.

Upprinnelsen till tumultet var alltså ett rött kort. En sedan tidigare varnad Dulqadspelare skickade iväg bollen efter avblåsning, en förseelse som renderade i ett andra gult.
– Först var det bara den utvisade spelaren som vägrade gå av planen. Det har man ju varit med om förut, att det blir lite tjafs. Efter en stund klev deras ledare in på planen, sa något på ett annat språk, och efter det gick hela laget av planen, berättar Ohlsson.

Det här är inte första gången för säsongen som Dulqad är involverade i uppseendeväckande situationer. 
Vår tidning kunde för några veckor sedan berätta om hur Hägerstadsspelare kände sig osäkra vid en match mot Dulqad där, bland annat, en linjeman hade en kniv i byxlinningen.
– Det har varit lite för mycket skit nu. Det kanske är dags att förbundet börjar statuera exempel. Någon gång måste det vara nog, säger Fredrik Ohlsson.

Slätmongänget räknar med att få besked från förbundet under den här veckan.

När Dulqadspelarna vägrade fortsätta spela ledde Slätmon med 2-1 efter mål av Monir Ibrahim och Simon Karlsson.
– Att spela om matchen är inte ett alternativ. Vi leder med en halvtimma kvar, plus att vi skulle få avsluta matchen med en man mer. I Östergötland funkar det som så att du får lämna walk-over två gånger och blir utesluten vid en tredje. Jag vet inte vilka konsekvenser det här kommer att få, men man tappar sugen att hålla på med fotboll, avslutar Ohlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!