Motståndartränarens ord om kaoset i träningsmatchen

Efter en sitaution i början på den andra halvleken av träningsmatchen mellan Stjärnorp och Hägerstads IF fick en HIF-spelare föras till akuten. Nu ger Stjärnorptränaren sin syn på det hela. "Jag uppfattar det inte som att vår spelare vänder sig om och slår till", säger Kim Blom.

Genrebild.

Genrebild.

Foto: Christer Gustafson

Fotboll2020-05-11 11:35

Förra veckan skrev Sporten om träningsmatchen mellan Hägerstads IF och Stjärnorp där en HIF-spelare fick föras till akuten efter att en Stjärnorp-spelare delat ut ett slag. Jesper Wahlström, tränare i Hägerstad, menade på att motståndarspelaren vände sig om och delade ut ett knytnävsslag.
– Han (spelaren i Stjärnorp) fick ett totalt hjärnsläpp. Det var en duell där vår spelare blev av med bollen och sedan jagade efter. Då stannade deras spelare helt plötsligt upp, vände sig om och delade ut en kanonsmäll. Det började blöda riktigt rejält och vi fick köra honom till akuten, sa Jesper Wahlström.

Stjärnorps tränare Kim Blom delar dock inte den uppfattningen till hundra procent.
– Jag uppfattar det inte som att vår spelare vänder sig om och slår till. Det är mer att han drar upp armen bakom sig och slänger ut den. Jag vet inte om näven är knuten men den tar ansiktet och det börjar blöda under ögat på Hägerstadspelaren. Det är närkontakt i själva duellen som leder fram till det och vi får en frispark, vill jag minnas. Tyvärr så brinner det till för vår spelare, säger Kim Blom och fortsätter:
– Samtidigt är det han gör helt oförsvarligt och jag vill inte på något sätt försvara det.
 

Efter situationen blev det lite stökigt mellan lagen men sedan lugnade det ned sig. Kim Blom förklarar hur han tänkte då:
– Först ville man bara få bort sina egna spelare och se till så att inget hände. Sedan så går vår spelare ner i omklädningsrummet ganska omgående så där behöver jag inte göra så mycket. Han har tagit det här väldigt hårt.
På vilket sätt?
– Han är självklart ångerfull och säger nu att han ska sluta med fotbollen. Jag hoppas inte att han gör det. Men jag pratade med honom efteråt och han har själv ringt upp Hägerstads spelare för att be om ursäkt. Vi har även kollat läget med Jesper (Wahlström, tränare i HIF) och vi vill inte ha något ont mellan oss.

En annan diskussion som uppstått är kring att matchen spelades, trots rådande läge med coronapandemin.
Har ni fått några reaktioner på detta?
– Ja, vi har fått mejl av förbundet om att vi absolut inte får spela några matcher. Jag tycker att det är jättetråkigt men det är bara att ta det för vad det är. Det är en unik situation, menar Kim Blom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!