Speciellt derby för förre DSK-kaptenen: "Tror på seger"

Förra säsongen var han kapten i det Djursdala SK som vann serien. Nu möter Ricky Gustafsson sitt tidigare lag med moderklubben Gullringens GoIF i ett hyperintressant derby. "Det är mycket speciellt för mig", säger han inför fredagens match.

Sporten träffade Ricky Gustafsson inför derbyt mellan Gullringens GoIF och Djursdala SK. Anfallaren ställs mot sitt förra lag, där han också var kapten.

Sporten träffade Ricky Gustafsson inför derbyt mellan Gullringens GoIF och Djursdala SK. Anfallaren ställs mot sitt förra lag, där han också var kapten.

Foto: Haris Dreco/Magnus Strömsten

Fotboll2022-05-19 16:00

Det kittlar onekligen. Gullringens GoIF mot Djursdala SK.

För två veckor sedan spelades det första derbyt i division fyra-fotbollen, då Vimmerby och DSK spelade oavgjort, 2–2. Nu ska nykomlingen Djursdala in i hetluften igen, i ett om möjligt ännu hetare fotbollsderby. Det är också toppmöte, då tabelltrean och tabellfyran ställs mot varandra.

Kopplingarna är många mellan klubbarna och spelarna.

Det gäller i allra högsta grad spelaren ni ser framför er, Ricky Gustafsson.

– Jag spelade ändå fem säsonger i Djursdala, så visst är matchen väldigt speciell. Jag känner fortfarande för klubben och måste säga att det kändes ganska skönt när DSK kvitterade till 2–2 mot Vimmerby, haha.

Du bytte klubb efter att Djursdala gått upp. Varför blev det så?

– Det fanns säkert de som blev förvånade eftersom Gullringen och Djursdala spelar i samma serie, men det kändes ändå rätt. Jag har hela tiden sagt att jag vill återvända till Gullringen då det är min moderklubb. Och jag blir snart 34 år.

undefined
Ricky Gustafsson lämnade Djursdala SK inför den här säsongen och återvände till Gullringens GoIF.

Ricky säger vidare att han inte ångrar sitt val:

– Jag trivs väldigt bra. Vi spelar en rolig fotboll och vi har varit mycket folk på träningarna senaste tiden.

Är derbyt mot DSK den största matchen du spelat i karriären?

– Eh..., det var en match mellan Gullringen och Vimmerby i trean för många år sedan, men då var jag på bänken. Jo, det här blir den största får jag nog säga.

Anfallaren har fått en fin start i sin nygamla klubb. Den mångsidige forwarden har gjort tre mål i de två senaste matcherna och har också hittat rätt i spelet.

Du spelar med Karlo Goranci på topp nu, vad har den förändringen betytt?

– Det funkar bra. Han är grymt duktig på att ta in bollen. För mig har det inneburit att jag delvis får en annan roll och blir mer en djupledsspelare.

Vad talar för att ni vinner derbyt?

– Det mesta tycker jag faktiskt. Vi tränar mer än dem och bör också kunna orka mer. Sen är det en fördel att matchen spelas på Gullemon. Den är stor och både jag och laget trivs med de stora ytorna.

Vad är ett tänkbart scenario på fredag?

– Att vi är det spelförande laget och att DSK backar hem. För oss är det viktigt att samtidigt inte bli naiva och bara rulla boll, utan att vi går framåt och är raka när det är läge.

Derbyt direktsänds på www.vimmerbytidning.se, med start klockan 18:50.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!