Mycket ljusare läge för SK Lojal

För ett par veckor sedan såg det ganska mörkt ut för SK Lojal, som hade tappat flera tongivande spelare. Nu kan flera spelare vara på väg in till klubben. "Vi kommer få ihop ett lag", säger tränaren Viktor Gimolli.

Viktor Gimolli ser positivt på SK Lojals framtid.

Viktor Gimolli ser positivt på SK Lojals framtid.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-12-05 17:00

Det var osäkert ifall SK Lojal överhuvudtaget skulle få ihop ett lag inför säsongen 2020. Nu ser det däremot betydligt ljusare ut, enligt tränaren Viktor Gimolli. Dels har målsprutan Kastriot Jashari lämnat klartecken för hela den kommande säsongen, dels kan Jetmir Shehi och Ahmed Tarabeih vara på väg in igen efter att ha lämnat Hultsfreds FK bara en vecka efter man skrivit på för klubben. 
– Det är inte helt klart med Jetmir och Ahmed men det lät ganska positivt när jag pratade med dem. De tränade med oss i tisdags, säger Viktor Gimolli och fortsätter:
– Det som är säkert är att vi kommer att få ihop ett lag. Det är 110 procent säkert.

Det största problemet för Lojal under förra säsongen var att hitta en målvakt. Man letar fortfarande efter någon som kan ta den platsen.
– Att hitta en målvakt är väldigt svårt och vi har till och med försökt hitta en utanför det lokala området. Vi jobbar på det, säger Gimolli.

Två andra spelare som, enligt uppgifter till sporten, kan vara på väg till Lojal är Meris Hasanbegovic och Vladimir Radak från Hultsfreds FK. Radak lämnade, likt Shehi och Tarabeih, Lojal för HFK för ett par veckor sedan.
– Meris har tränat med oss och det är ganska så högaktuellt med honom. Vladimir har inte kommit med något besked än utan han har sagt att han ska fundera på det. Vi hoppas ha truppen spikad i början av nästa vecka, säger Lojal-tränaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!