Mycket nytt i Kisa BK

Mycket är nytt i Kisa BK inför premiären i Division III. Ny tränare, ny satsning på brasilianare, ny och tuff konkurrenssituation. Inte ens trotjänaren Marcus Blomberg finns kvar på Kisa IP.

Eric Fernström och Kisa siktar på att bli ett stabilt mittenlag i division tre. Mycket är nytt i KBK med ny tränare, tre nya brassar och en ny, tuff konkurrenssituation.

Eric Fernström och Kisa siktar på att bli ett stabilt mittenlag i division tre. Mycket är nytt i KBK med ny tränare, tre nya brassar och en ny, tuff konkurrenssituation.

Foto:

Fotboll2010-04-23 06:29


Men mycket är också sig likt. Hela stommen med den yngre generationen Kisa-produkter finns kvar - och ser fram emot en säsong som kan bli bättre och roligare än på många år.
- Det ska bli skitkul att komma igång och se vad vi går för, säger Eric Fernström.
Efter tre framgångsrika säsonger tackade tränaren Stefan Cronholm för sig efter fjolårets säkrade kontrakt i division III. Sedan dess har mycket hänt i Kisa BK. Den blott 28-årige Kim Björkegren tog över tränarrodret och en ny, möjligen Gullringen-inspirerad, satsning på tre brasilianare (Carlos, Edson, Diego) genomfördes. Samtidigt lyckades man, bortsett från det kännbara tappet av Marcus Blomberg, bevara fjolårets trupp intakt. Det yngre gardet med Kisa-fostrade spelare som Emil Blixt, Simon Scott (även ny lagkapten), Anton Holm, Magnus Borgstrand, Michael Nordin, Eric Fernström, Andreas Ringensjö samt bröderna Hilding och Frithiof Djerf utgör numera lagets stomme.

- Det betyder jättemycket för sammanhållningen. Vi känner varandra utan och innan och har spelat tillsammans länge, säger Fernström som tror på en stark säsong:
- Det ser väldigt lovande ut. Jag kan inte jämföra fem år tillbaka i tiden, men det har sett väldigt bra ut. Vi har blivit mer fysiska och fått mer tyngd. Konkurrensen offensivt är stenhård och folk kan inte ta sin plats för given.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!