Mycket på spel: "Hålla mer i bollen"

Höreda mot Hultsfred. Oj, vilken viktig match vi har att se fram emot. "Det vore så skönt att vinna", säger Jerker Einarsson inför jumbomötet.

Selatin Shaljani, till höger, är uttagen till Svenska Fotbollsförbundets läger i Halmstad.

Selatin Shaljani, till höger, är uttagen till Svenska Fotbollsförbundets läger i Halmstad.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-06-10 19:05

Stolpe ut. Så kan vi karaktärisera Hultsfreds säsong så här långt. Visst, det unga HFK-gänget var tippat i bottenskiktet innan division fyra-serien startade, men bara tre pinnar så här långt är en missräkning.

Nu väntar en hyperviktig match mot bottenkollegan Höreda på bortaplan.

– Jag tycker att vi har varit med i många matcher, men har inte haft flytet med oss. Vi har ofta fått baklängesmål i fel lägen, säger HFK-tränaren Einarsson.

Vad vill du se mot Höreda?

– Jag har tjatat om det länge nu, samma sak förra året. Jag vill att vi håller mer i bollen och har mer tålamod. Det är också viktigt att våra unga killar lär sig att växla tempo. Det behöver inte alltid gå så snabbt.

HFK har tre poäng så här långt, Höreda sju. Hultsfred gör ett målvaktsbyte, då David Tegberger får chansen. Eric Schultz, Tobias Nilsson och Charlie Olsson är inte med och frågetecken finns kring Robin Gunnarsson.

– Det känns som att vi har ett slagkraftigt lag även utan de här killarna som inte kan vara med. Kan vi vinna de här två matcherna som återstår innan serien vänder, så är vi bra med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om