Viktiga poäng på spel i derbyt

På onsdagen avrundar Storebro och Södra Vi vårsäsongen med ett derby på Bruksvallen. Viktiga poäng står på spel för båda lagen i fotbollsfemman som utvecklat sig till ett riktigt getingbo.

Tränaren Peter Magnusson i Storebro IF hoppas på en derbyvinst innan sommaruppehållet.

Tränaren Peter Magnusson i Storebro IF hoppas på en derbyvinst innan sommaruppehållet.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-07-05 18:00

Efter 13 omgångar i den nordöstra femman har Hultsfred gjort ett ryck och är sju poäng före tvåan IFK Västervik. De har 24 poäng liksom trean Tjust som också ligger på kvalplats uppåt. Bakom dem är det faktiskt sex lag som jagar och har som mest fem poäng upp. 

Södra Vi ligger sjua med 20 poäng och har alla möjligheter att klättra i höst.

– Ja, det är väldigt tajt i serien. Hultsfred har dragit ifrån lite, men vi övriga kämpar verkligen med små marginaler mellan oss, säger SVIF-tränaren Patrik Nilsson.

undefined
SVIF:s tränare Patrik Nilsson.

Efter en lite knackig säsong verkar Södra Vi ha hittat tillbaka mer och mer menar Nilsson, som ser fram emot resten av årets seriespel.

– Vi har framför allt gjort mer mål, och vi har hittat en bättre menatlitet. Det gäller bara att vi fortsätter på det spåret så ska det gå vägen för oss framöver.

Inför derbyt ser det lite ovisst ut för ett gäng spelare, men mycket mer än så vill tränare Nilsson inte klargöra ännu.

– Vissa får bara bita ihop o köra. Men vi kommer, som alltid, med dem bästa möjliga spelarna till matchstart. Elvan kommer se lite annorlunda ut, det kan jag säga här och nu.

Storebro har å sin sida skrapat ihop tolv poäng så här långt. Det innebär att de har sju poäng upp till säker mark. Samtidigt jagar Gunnebo på nedflyttningsplats fem poäng bakom.

Peter Magnusson påpekar även han att serien är otroligt jämn, men att laget har gått miste om en del viktiga poäng.

– Tyvärr har vi inte fått med oss poäng i måste-matcherna, som hade behövts för att kunna klättra i tabellen. Så siktet nu är att vi måste jobba till oss dem poängen, och gå för att avsluta på topp med en vinst mot Södra Vi.

Storebro föll med 1–0 i en jämn drabbning på Ulfveskog i våras och är ute efter revansch mot Södra Vi.

– Det är alltid roligt med ett derby, och vi vill få till en bra avslutning nu inför sommaruppehållet. Det är en viktig match sett till tabellen, och ett derby är ju alltid ett derby. Vi får hoppas att det får spelarna att tända till lite extra.

Laget kommer från en tung 5–0-förlust borta mot Stjärnan. Då blev Basel Badran utvisad och därmed är han avstängd mot Södra Vi.

– Det finns lite frågetecken kring en del spelare så hur laget formeras får visa sig under matchdagen, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!