Nä, serieledarna blev för svåra för Gullringen – "Gör det okej"

Ett skadedrabbat Gullringen kunde inte rubba serieledarna Ekhagen på bortaplan. Två snabba mål i mitten av den första halvleken satte tonen i matchen. En match som Ekhagen vann med 3–0. "Vi gör det ändå helt okej", säger assisterande tränaren Daniel Wernersson.

Gullringens GoIF förlorade mot serieledarna.

Gullringens GoIF förlorade mot serieledarna.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-06-01 16:40

Tredje raka förlusten. 

Det kan vi konstatera att så blev fallet för Gullringen. Och med tanke på förutsättningarna var det ingen högoddsare. Ni som hängt med i rapporteringen kring laget vet att klubben har många spelare på skadelistan, där talangerna Melvin Johansson och Herman Lynbech var senast i raden att drabbas av knäproblem. 

Ekhagen å andra sidan kom till mötet fullt av självförtroende, i serietopp och med fyra raka segrar. 

Det skulle bli en femte. 

Vinsten grundlades i den första halvleken då Kevin Werdina och Adam Öksüz gjorde 1–0 och 2–0 inom loppet av bara två minuter. 

– Tyvärr gör vi två misstag där. Vi säljer oss vid deras mål. Annars gör vi det bra tycker jag och vi skapar också en hel del framåt. Sen är Ekhagen bra och bollskickliga, menar Wernersson. 

Rättvist?

– Jo, vi förlorar med tre mål och det går inte att snacka bort. 

I slutminuten kom 3–0 genom Anel Bilanovic. 

Noterbart är att spelande tränaren Ola Lindblom fick gult kort och är nu avstängd i onsdagens bortamöte mot topplaget Assyriska.

Inte nog där. Utöver alla tidigare skador kan nu även Felix Johansson (höft) och Olle Eriksson (lår) läggas till på skadelistan.

– Det börjar bli jobbigt nu. Vi har åtta-nio spelare skadade. Det hade varit bra med ett uppehåll, men så blir det ju inte, säger tränaren och suckar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!