Nalic frälste Hammarby– sänkte serieledaren

Det blev Adi Nalics kväll på Tele2 arena. Nalic sänkte serieledaren Elfsborg efter att chippat in matchens enda mål och såg till att Hammarby tog sin fjärde raka hemmaseger.

Hammarbys Adi Nalic gjorde mål i andra matchen i rad efter att han sänkte serieledarna Elfsborg på Tele2 arena.

Fotboll2023-08-13 16:57

Hammarby fortsätter att plocka poäng på hemmaplan. Under söndagen tog Stockholmslaget emot serieledande Elfsborg på Tele2 arena och det skulle inte ta lång tid innan hemmalaget tog ledningen.

I första halvlek kunde Adi Nalic ge Hammarby ledningen efter att han chippat bollen över Elfsborgs målvakt Hakon Valdimarsson och in i mål.

Nalic har därmed gjort mål för andra matchen i rad.

– Jag trivs bra i den rollen som jag har. Jag hittar rätt i ytorna, får mycket boll och blir farlig framåt. Jag trivs bra där, säger Nalic till Discovery.

Elfsborg jobbade sig in i matchen under den andra halvleken men det ville sig inte för serieledarna och matchen slutade 1–0 till Hammarby.

– Vi är inte riktigt påkopplade i offensivt straffområde. Vi är lite sena, en halvsekund efter på inläggen och då är det svårt att göra mål, säger Elfsborgs Gustaf Lagerbielke.

Samtidigt besegrade BK Häcken Varberg med 2–0. Häcken är nu en poäng bakom serieledande Elfsborg i tabellen. Hammarby ligger på en sjätteplats.

IFK Norrköping fick även med sig tre poäng under söndagskvällen efter att man besegrat Halmstad med 3–1.

Norrköping återfinns på femte plats i tabellen medan Halmstad ligger nia.

Kalmar överkörda

Det går blytungt för Kalmar. Inför bortamötet mot Sirius hade laget endast en seger på de sex senaste allsvenska matcherna.

Då satte Kalmars Axel Lindahl bollen i eget mål redan efter drygt tio minuter. Därefter följde mardrömsminuter för bortalaget.

Bara fem minuter senare dubblade Melker Heier Sirius ledning. I den 19:e minuten gjorde Joakim Persson 3–0. Det blev även slutresultatet.

– Vi springer i djupled, får bollarna i djupled och kämpar in tre bollar, säger Joakim Persson till Discovery+ i halvtid.

I mötet var Almira Spahic assisterande domare – som första kvinnan i herrallsvenskan. Tess Olofsson har tidigare varit fjärdedomare i herrallsvenskan.

Sirius återfinns på 12:e plats i tabellen medan Kalmar ligger sexa.