Napolis missräkning – guldet får vänta

Napoli behövde besegra Salernitana för att säkra den italienska ligatiteln. Så blev det inte. Senegalesen Boulaye Dia kvitterade till 1–1 i slutminuterna och förstörde festen i Neapel.

Salernitana förstörde Napolis chans att säkra ligatiteln redan nu.

Fotboll2023-04-30 16:58

Napoli fick chansen att säkra Serie A-titeln efter att Lazio förlorade mot Inter (1–3) tidigare under söndagen. Allt som krävdes för att "Scudetton" skulle hamna i Neapel för första gången på 33 år var en seger mot 15:e-placerade Salernitana hemma på Diego Armando Maradona-stadion.

I den 62:a minuten fick hemmapubliken anledning att jubla. Den uruguayanske ytterbacken Mathías Olivera nickade in 1–0 på en hörna och ligatiteln var endast en halvtimme bort.

Drygt 20 minuter senare klev dock senegalesen Boulaye Dia fram för gästerna. Senegalesen tunnlade en motståndare och skruvade sedan vackert in 1–1.

När domaren sedan blåste av matchen var ställningen fortsatt 1–1 och napolitanarna fick inte jubla över en ligatitel.

En ny chans för Napoli, som leder ligan 18 poäng före Lazio, att säkra ligatiteln kommer dock redan nästa vecka. Då möter Napoli Udinese på bortaplan. Lazio möter Sassuolo.