Amer vände hem till moderklubben: "Kändes rätt"

Efter en omtumlande tid där VSGF/JAIK gick isär så är Virserum redo för en säsong på egna ben. "Det känns rätt att komma hem och hjälpa föreningen på fötter igen", säger Amer Asic som är en av av två spelande tränare för laget.

Amer Asic vände hem till Virserums SGF och agerar spelande tränare i klubben den här säsongen.

Amer Asic vände hem till Virserums SGF och agerar spelande tränare i klubben den här säsongen.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-04-17 16:00

AVSPARK 2022

VSGF/JAIK slutade näst sist i sexan förra säsongen. I december kom beskedet att Järnforsen valt att lämna det mångåriga samarbetet.

Virserum fick då bygga en ny verksamhet på egna ben och i det läget kände sig Amer Asic manad att komma hem till moderklubben.

– Jag hade flyttat till Oskarshamn och spelat i Stjärnan en säsong. När jag fick samtalet från Virserum om att klubbarna gått isär kändes det rätt att ställa upp, säger han.

Amer Asic har tagit en roll som spelande tränare tillsammans med Ruben van Manen.

– På matcher kommer min pappa Emir Asic vara ansvarig på bänken och så har vi en ganska bred ledarstab bakom oss. Vi har inte så stor erfarenhet som tränare, men i det här läget så är huvudsaken att man kommer in med idéer och engagemang.

När det gäller spelartruppen har man tappat många spelare till Järnforsen. Ett par tillskott gör ändå att det finns att knappt 20-tal spelare att tillgå.

– Vi har fått in Calle Brolin och dessutom Dzelal Poturak som är en ung målvakt. Sedan är rutinerade pjäser som Erik Arvidsson och Markus Andersson kvar i laget. Annars så är största delen av truppen spelare mellan 17 och 19 år.

Vad tror du om serien och era chanser i år?

– Lojal är mina seriefavoriter. För vår del hoppas jag att vi kan chocka en del, men målet är en mittenplacering.

Seriepremiären spelas mot Hjorted/Totebo borta den 21 april.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!