Nästjumbon Gif Sundsvall sparkar tränaren

Näst sist i allsvenskan, nu agerar Gif Sundsvall. Huvudtränare Henrik Åhnstrand tvingas lämna sin roll. "Vi har inte nått de resultat vi vill", säger sportchef Urban Hagblom.

Henrik Åhnstrand. Arkivbild.

Henrik Åhnstrand. Arkivbild.

Foto: Mats Andersson/TT

Fotboll2022-07-28 10:21

"Giffarna" har tagit tio poäng på 15 spelade matcher och är bara två poäng före Degerfors som är sist i tabellen. Upp till IFK Värnamo på säker mark skiljer det tre poäng.

"Vi i Gif Sundsvall är överens om att vi behöver en förändring. Vi är verksamma i en bransch där vi behöver prestera varje dag och där allt baseras på de resultat vi gör ute på planen. Vi har inte nått de resultat vi vill, eller behöver nå för att kunna fortsätta spela allsvensk fotboll framåt och för att kunna göra det behöver vi göra en förändring", säger sportchef Urban Hagblom i ett uttalande på klubbens hemsida.

Åhnstrand själv:

"Resultaten har inte gått vår väg trots att vi jobbat hårt och vänt och vridit på alla stenar. Jag respekterar spelets regler och det är bättre att förändringen kommer nu med tid kvar. Förhoppningsvis kan det här ge energi till laget i jakten på fortsatt allsvenskt spel 2023".

Assisterande tränare Brian Clarhaut kommer tillsammans med Benny Matsson att leda laget framöver.

"Giffarnas" nästa match i allsvenskan är nu på lördag, hemma mot Varbergs Bois.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!