Nästjumbon slog IFK Tuna

IFK Tuna har visat bra form på sistone och åkte till Kalmar för att möta Kalmar AIK under fredagskvällen i hopp om en ny trepoängare. Det skulle det inte bli för Tuna, som förlorade matchen med

IFK Tuna förlorade matchen mot nästjumbon Kalmar AIK.

IFK Tuna förlorade matchen mot nästjumbon Kalmar AIK.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-08-17 22:25

De blåvita från Tuna ställdes mot nästjumbon i division fyra, Kalmar AIK, på klassiska Fredrikskans på fredagen. Den senaste tidens fina form för Tuna fick ett abrupt slut när hemmalaget reste sig och vann med 3–1 efter bland annat två straffmål.

– Det var definitivt en av straffarna som var tveksam. Den andra råder det mer delade meningar om, men det är som det är nu, säger Peter Hellenstierna, tränare i IFK Tuna.

Hans lag gjorde annars en bra första halvlek och hade bud på några mål. Men efter KAIK:s två straffmål föll Tuna och hittade inte tillbaka till spelet.

– Vi faller ihop lite och har inte samma tålamod efter deras mål. Vi blir stressade och vill upp med bollen snabbt vilket leder till långa bollar. När det är tio-tolv minuter kvar så leder de med 3–1 men vi får tryck på dem och har ändå chanser att reducera. Tyvärr är vi inte tillräckligt spetsiga, säger Hellenstierna och fortsätter:

– Första halvlek är jag jättenöjd med. Andra inte fullt lika nöjd.

Kalmar AIK gjorde allt de kunde för att vinna matchen.

– De tar ju kampen och har kramp och ligger ner på slutet så det blir sönderhackat. Men ibland kändes det som att de låg ner lite extra och varje avblåsning låg någon ner. Men det ingår i spelet och så är det, säger Hellenstierna.

Filip Gustavsson gjorde Tunas mål och Simon Pettersson fick beröm för sin insats i IFK Tuna.

Tuna hade läge att haka på den övre halvan av tabellen men får nu rikta in sig på att försöka undvika den negativa kvalplatsen. Man har bara två poäng ner till den platsen, som Kalmar Södra innehar i nuläget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!