Nathalie Johansson fixade VIF:s första hemmaseger

Inbytt i halvtid och utbytt igen efter 84 minuter. Däremellan hann Nathalie Johansson, som gjorde comeback efter sin lårskada, göra tre mål, ta Vimmerby IF från 1-1 till 4-1 mot Onsala och casha in de tre första hemmapoängen i division ett. – Spela en dryg halvtimme verkar ju funka bra. Det får väl bli så i fortsättningen, skrattar matchhjälten.

Efter tre mål av Nathalie Johansson och ett av Alicia Strand tog nykomlingen i division ett, Vimmerby IF, sin första hemmaseger för säsongen mot Onsala BK. VIF avancerade därmed upp till fjärde plats i tabellen.

Fotboll2018-05-05 17:10
Vimmerby IF tog på lördagen sin andra raka seger (den första på hemmaplan för säsongen) i fotbollens division ett. Och det ska direkt sägas att 4-1 mot Onsala var helt i sin ordning.
Vimmerby var spelmässigt bättre än gästerna från västkusten och skapade betydligt fler målchanser. Utöver sitt straffmål, vid ställningen 1-0 för Vimmerby, hade Onsala egentligen ingenting mer än ett par lyftningar in i straffområdet under den sista kvarten då VIF ännu bara ledde med 2-1.

Det var Alicia Strand som gav Vimmerby ledningen i den 43:e minuten, då hon fick fin träff på en retur efter hörna från Malin Engström.
Strax dessförinnan hade Greta Koponen träffat stolpen, så ledningsmålet kom logiskt.
Men Vimmerbytjejerna hade knappt hunnit jubla färdigt innan det stod 1-1 på tavlan.
Hemmamålvakten Sofie Johansson feltajmade en utrusning och fällde en motståndare istället för att knipa bollen.

Oavgjort i halvtid. Men sedan skulle Nathalie Johansson Show dra i gång.
Vimmerbys anfallsstjärna hade varit borta i två matcher på grund av en lårskada, men var tillbaka till dagens match som avbytare.
Hon byttes in i halvtid och mer än 50 sekunder behövde hon inte på sig innan hon hade gett Vimmerby ledningen – ett genombrott efter en fin framspelning och iskallt avslut fri med målvakten.
– En jätteskön start så klart, att få göra mål på den första bolltouchen efter skadan. Men det var en jättefin boll jag fick, så den fick jag inte missa, säger hon.
Strax därefter skapade Nathalie ytterligare två kanonlägen – ett som kanske skulle ha varit straff och ett där gästernas målvakt reflexräddade.

Men det skulle komma fler mål från Nathalie Johansson högerfot.
Under matchens sista kvart började Onsala chansspela och VIF sjönk tillbaka onödigt mycket. Men det gav också fina omställningslägen, och det var efter ett sådant som 3-1 kom.
Med tio minuter kvar av matchen bröt sig Nathalie Johansson igenom, kom fri i dålig vinkel, målvakten räddade men på returen tryckte VIF-anfallaren in både boll och tre försvarare i nätet.
– Haha. Den bollen skulle bara in.
Två minuter senare var det dags igen – återigen fint frispelad gjort Nathalie Johansson inget misstag.
Uppdraget var slutfört och som en ren säkerhetsåtgärd byttes hon ut med fem minuter kvar.

In kom i stället Andrea Lundgren och faktum är att hon prickade in Vimmerbys femte mål, men domaren trodde att bollen tog i insidan av stolpen, då den i själva verket träffade ena målhjulet någon decimeter på andra sidan mållinjen.
Men 4-1 fick duga – en mycket stabil insats av Vimmerby IF:s damer som gjorde att man avancerade ända upp till femte plats i tabellen med sina sex poäng på fyra matcher.
Bäst i Vimmerby – utöver tremålsskytten Nathalie Johansson - var mittbacken Malin Söderlund. Tillsammans med övriga centrala spelare, Malin Blidfors, Anna Karlsson och Alicia Strand, plockade hon ner gästerna totalt.

– Så himla skönt att vi, trots ett par förluster i inledningen, vågar spela vårt spel. Vi är ett lag, jobbar tillsammans och det ger resultat, säger Nathalie Johansson.
Är du helt fri från skadan?
– Ja, jag känner ingenting. Jag ligger ju efter med träning, men tanken är att jag ska köra för fullt nu igen så att jag är redo för 90 minuter, säger Nathalie Johansson.
Annars verkar det ju som sagt funka hyfsat med bara drygt 30…