Nathalie tar hem Guldbollen – igen: "En bra säsong"

Nathalie Johansson är traktens bästa fotbollsspelare på damsidan 2022. Vimmerby IF:s målmaskin får priset efter sin dominanta säsong, där hon stod för hela 36 mål i serien. "Jag kände ett revanschsug", säger hon.

Vimmerbys skyttedrottning Nathalie Johansson får ta emot den lokala guldbollen för andra året i rad.

Vimmerbys skyttedrottning Nathalie Johansson får ta emot den lokala guldbollen för andra året i rad.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-01-13 12:00

Vimmerby Tidning/Kinda-Posten började dela ut Guldbollen efter säsongen 2020, både på herr- och damsidan. 

Hanna Hellström i Rimforsa IF vann damernas pris då, innan Vimmerby IF:s Nathalie Johansson lade vantarna på pokalen 2021.

Nu får "Natta" addera ytterligare en sådan pokal till prisskåpet. Hon har utsetts till Guldbollenvinnare även den här gången.

– Jätteroligt att få priset igen, säger Nathalie Johansson.

Det behövs knappast någon längre motivering till varför hon får priset. Forwarden, som också är kapten i VIF, anförde sitt lag i division 2 och vann skytteligan på imponerande 36 mål.

Vad säger du själv om säsongen?

– Det var en bra säsong, helt klart. Framför allt var det roligt att få spela en hel säsong igen, efter corona-säsongerna. Vi hade kniven mot strupen i nästan varje match, med tanke på serieomläggningen, och ville verkligen hänga kvar. Jag tycker att vi skötte oss bra, trots att vi tappade ett par spelare inför hösten.

Att göra 36 mål är givetvis inget som hör till vanligheterna. Inte ens för Nathalie Johansson.

– Det är personligt rekord för mig, haha.

Finns det någon förklaring till din målexplosion?

– Nja, jag vet faktiskt inte. Jag kände ett revanschsug efter att ha spelat två säsonger under pandemin. Sen hade jag också en korsbandsskada tidigare. Nu fick jag göra en hel försäsong och dessutom spela fler matcher. Det är också mycket träning som ligger bakom det.

Utöver alla mål, så bidrog anfallaren med flera assist. Faktum är att hon hade en fot inblandad i över hälften av VIF:s 81 seriemål 2022.

– Jag känner väl att jag utvecklats i rollen som framspelare på senare år. Det har också att göra med att jag gillar att hämta boll länge ner i banan. Det blir så automatiskt. Motspelarna har även gått ganska hårt åt mig, vilket har gjort att det öppnats upp för mina medspelare mer.

undefined
Nathalie Johansson var direkt involverad i mer än hälften av Vimmerby IF:s mål 2022.

Efter säsongens slut var Johansson inbjuden till det allsvenska laget Linköping FC och fick göra några träningar med laget. Till slut bestämde hon sig ändå för att stanna i VIF och spela division 2-fotboll med laget även nästa säsong.

– Det var inte så jättemycket att fundera över för min del. Jag hade inte så mycket kontakt med LFC efter mitt besök där och samtidigt kände jag att det var något bra på gång i Vimmerby, berättar Johansson, som tror på en tuff serie 2023.

– I och med att de har gjort om serierna, så kommer tvåan innehålla många lag som spelade i ettan förra året. Jag tycker ändå att vi absolut kan sikta mot topp tre.

VIF har gjort stora förändringar på ledarsidan inför 2023. Mikael Rinaldo, Håkan Ericsson och Karin Hillström har alla tre tackat för sig. Istället är det Pierre Brorsson och Patricia Pöder som leder laget framöver.

Vad tror du om den lösningen?

– Det kommer bli superbra. Båda är engagerade och kunniga, så jag tror att det blir en klockren lösning.

VIF har fått behålla de allra flesta spelarna som avslutade den föregående säsongen. Dessutom har man fått tillbaka mittbacken Greta Koponen och fyllt på med Shams Tarabeih och Malin Rydén från Hultsfreds FK.

– Det är ett ganska ungt lag på pappret. Men många har varit med länge ändå. Jag tycker att vi har en bra blandning och kan absolut vara med och utmana nästa år, säger Nathalie Johansson.

Fortsätter hon att leverera på samma nivå som 2022, så blir det svårt att räkna bort VIF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!