"Natta" fixade segern – VIF slog division 1-lag

Vimmerby IF visar en fin försäsongsform. På lördagen besegrade man division 1-laget Husqvarna FF hemma på Arena Ceos. "Vi gör det jättebra över hela banan", säger tränaren Mikael Rinaldo, som var oerhört nöjd efter 2–1-vinsten.

Nathalie Johansson gjorde Vimmerby IF:s båda mål i segern mot Husqvarna.

Nathalie Johansson gjorde Vimmerby IF:s båda mål i segern mot Husqvarna.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2022-02-26 16:10

Vimmerby IF:s damer har ambitioner om att slåss om seriesegern i division 2 kommande säsong. På lördagen visade man att man kan mäta sig mot lag från division 1 – igen. Förra helgen spelade man oavgjort (1–1) borta mot nykomlingen i "ettan" Tjust. Och nu slog man Husqvarna med 2–1.

– Vi gör en jäkligt stabil laginsats. Visst, Tjust är också i division ett, men det här var ändå ett par snäpp upp, säger Mikael Rinaldo, tränare i Vimmerby IF.

Han fick ändå se gästerna ta ledningen på straff i slutet av den första halvleken. Innan dess hade VIF spelat väldigt bra.

– Första 35 är det vi som för spelet. Sen tar de över lite efter sitt straffmål, menar Rinaldo.

Men i den andra halvleken slog skyttedrottningen Nathalie Johansson till – dubbelt. Först med kvitteringen i den 78:e minuten och sedan med segermålet tio minuter senare.

– Det var nästan två identiska mål, där "Natta" bryter in från kanten och skjuter över målvakten. 

Mikael Rinaldo hyllade hela laget för insatsen.

– Hela laget jobbar, sliter och trummar på. Det är faktiskt en av de bättre matcherna vi gjort, om man räknar in förra säsongen också. Jag tycker att vi försvarar jättebra över hela banan och gör det svårt för Husqvarna att spela sitt spel.

Han avslutar:

– Jag kommer inte att pusha någon spelare, för jag tycker verkligen att hela laget ska ha beröm.

Husqvarna tog ledningen på straff i den första halvleken.
Husqvarna tog ledningen på straff i den första halvleken.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!