Vilket fotbollsäventyr för Nathalie: "En upplevelse"

Mitt under brinnande guldkamp om SM-titeln fick traktens bästa fotbollsspelare Nathalie Johansson chansen att träna med LFC. Och det är många intryck hon fick med sig hem därifrån. "Allt var så professionellt", säger VIF-anfallaren.

Nathalie Johansson berättar om träningarna med allsvenska toppklubben LFC.

Nathalie Johansson berättar om träningarna med allsvenska toppklubben LFC.

Foto: Kollage

Fotboll2022-10-25 13:00

Tills för bara några dagar sedan var Linköpings FC med i guldstriden om SM-bucklan med Rosengård. Nu är den kampen avgjord. Malmölaget fixade guldet då LFC bara fick oavgjort mot Kalmar. 

Mitt i allt det här fick Vimmerbyspelaren Nathalie Johansson chansen att träna med de trefaldiga svenska mästarna. 

– Jag gjorde tre träningspass med dem. Det var roligt och en stor upplevelse, på flera sätt. 

Med lite distans, hur gick det?

– Jag tycker att det gick ganska bra faktiskt. Det var skillnad mot mitt första pass till det sista. Jag kom in i det mer och mer. Sen är det stor skillnad i allting jämfört med vad jag är van vid. Tempot är så pass mycket högre. Upplägget är också ett annat. På mitt första pass så tränade bara innermittfältare och anfallare tillsammans. Vi tränade på speluppbyggnad, presspel och taktiska detaljer om motståndarna. 

Var det något annat som skiljde påtagligt från fotbollsvardagen du är van vid?

– Nämen, just det där att spelarna umgicks efter träningarna. De käkade oftast tillsammans och hängde med varandra. Nu har de såklart helt andra förutsättningar än vad vi har i Vimmerby. Alla är proffs där, men så roligt det hade varit om vi också hade möjlighet att träffas mer. Vissa delar kanske ändå går att överföra även till vår nivå. 

LFC är inte den första allsvenska klubb som Nathalie Johansson har tränat med. Tidigare år har hon även varit i Kristianstad och Kalmar. 

Har du fått någon återkoppling från klubben?

– Nja, inte direkt än, jag antar att de har fullt fokus på resterande matcher i Allsvenskan. Men däremot pratade tränaren (André Jeglertz) med mig efteråt och han tyckte att det hade gått bra och att jag anpassade mig snabbt till tempot och spelet. 

Vet du hur det blir för dig nästa säsong?

– Nej, inte i det här läget. Just nu håller jag igång på egen hand och vi har också några träningar med VIF framöver. 

Är det några fler klubbar än Linköping som visat intresse?

– Tjust har hört av sig, men jag inte gett någon återkoppling till dem än. 

 • Nathalie Johansson blev återigen skyttedrottning i serien för Vimmerby IF. Anfallaren gjorde 36 mål på 19 matcher och stod även för många målgivande passningar utöver alla mål. VIF slutade tvåa bakom vinnaren BK Kenty. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!