Nattsvart för Helsingborg – föll sent i Skånederbyt

Helsingborgs IF är i kris. Och efter Skånederbyt hemma mot Landskrona är den än djupare. Det blev förlust på Olympia med 1–2 efter att bortalaget avgjort med en straff på stopptid. HIF fick dessutom syna två röda kort.

Helsingborg förlorade igen. Arkivbild.

Fotboll2023-08-29 21:07

Efter fjolårets nedflyttning från allsvenskan hade helsingborgarna förhoppningar om att sejouren i superettan endast skulle bli ettårig.

Så kan det fortfarande bli.

Men inte på det sätt man velat.

Och inte heller derbyt mot Landskrona började som önskat. Redan efter tio minuter hade bortalaget tagit ledningen genom Jesper Strid.

Efter att 19-årige Amin Al-Hamawi klivit fram och satt 1–1 på frispark i den 85:e minuten såg det ut att ljusna något för krislaget.

Icke.

På stopptid fick Landskrona straff och Adam Egnell klev fram och satte segermålet.

Det visades dessutom rött kort till HIF:s mittback Pavle Vagic och tränare Stuart Baxter i samband med straffsituationen.

Helsingborgs ligaform har varit sviktande på sistone. Vunnit har man inte gjort sedan den 15 juli. På de sex senaste matcherna har HIF endast spelat in två poäng.

Laget ligger näst sist, på nedflyttningsplats.

Tio matcher återstår av superettan. Helsingborg har fyra poäng upp till Örebro på säker mark. På söndag väntar hemmamöte med Sundsvall.