Nattsvart för Vimmerby IF

Full koll på läget i 60 minuter och 0-0 på tavlan. 30 minuter senare hade gästande Karlslund gjort fyra mål mot ett uppgivet och numerärt reducerat hemmalag. Vimmerby IF dras allt mer in i bottenstriden efter lördagens storförlust.

Ted Åström Åberg var Vimmerby IF:s bästa spelare när laget förlorade med hela 4-0 hemma mot Karlslund. Ännu kan dock inte Ted ge besked om huruvida det blir IFK Tuna eller Vimmerby IF under resten av säsongen.

Fotboll2016-08-06 15:51

I 60 minuter hade Vimmerby IF bra kontroll på lördagens hemmamatch i fotbollstvåan mot Karlslund, men resultatet var trots det "bara" 0-0.
När klockan stod på 73 minuter hade VIF släppt in två mål och fått mittbacken Ola Lindblom frilägesutvisad.

Under den första timmen ägde Vimmerby mittfältet och avstyrde nekelt gästernas ganska taffliga försök till anfallsspel. Vimmerby, som ägde mycket boll och kom runt på kanterna, var dock lika iskalla framåt. Närmast mål för VIF var Jimmy Svensson, men hans nick rensades bort av en back på mållinjen.

Gästernas 1-0-mål kom verkligen från ingenstans och föranleddes av en totalt misslyckad rensning. Fram tills dess hade Karlslund knappt varit på planens sista tredjedel i den andra halvleken.
Efter ledningsmålet jämnade Karlslund ut matchen och när sedan 0-2 kom i den 71:a minuten och VIF-backen Ola Lindblom blev frilägesutvisad i den 73:e minuten var det total rullgardin ner för hemmalaget. Matchen slutade sedan 0-4, sedan Karlslund utnyttjat två av många chanser i slutminuterna mot ett uppgivet hemmalag.

Ola Lindblom var bedrövad efter matchen.
- Deras kille är på väg att löpa sig fri, jag touchar honom med min hand och han slänger sig. Bedrövligt. Men visst, eftersom domaren dömer frispark, så måste han ju också döma rött kort, säger Ola.

Bäst i hemmalaget var den från IFK Tuna hemlånade ytterbacken Ted Åström Åberg.
- Det är inte klokt. Vi har inga problem alls under den första timmen. De skapar inget och vi styr matchen. Sedan får de 1-0 och vi faller ihop totalt. Det sitter i huvudet på oss. Vi måste tydligen ha första målet i matcherna, säger han.

Efter matchen hade Ted fortfarande inget besked om ifall han återvänder till IFK Tuna eller om han blir kvar i Vimmerby.
- Jag vet inte. Jag har inte fått det samtal jag väntar på ännu. Jag kommer i alla fall lämna besked senast under söndagen, säger han.

I och med förlusten får Vimmerby IF nu helt och hållet rikta in sig på att försöka säkra nytt kontrakt. Redan sedan tidigare hade tio raka matcher utan seger så klart satt sig i huvudena på VIF-spelarna. Hur reagerar man efter lördagens kölhalning?