Nederländernas mardröm: Miedema har covid-19

Nederländernas EM-lag har drabbats av ännu ett coronafall. Storstjärnan Vivianne Miedema har testats positivt för covid-19, meddelar det nederländska landslaget på Twitter.

Vivianne Miedema, till höger, omfamnar Stina Blackstenius efter lördagens match.

Vivianne Miedema, till höger, omfamnar Stina Blackstenius efter lördagens match.

Foto: Adam Ihse / TT

Fotboll2022-07-12 18:57

"Vivianne Miedema har tyvärr testat positivt för COVID-19 och kommer därför att vara isolerad de närmaste dagarna. När hon inte längre har några symtom och testar negativt kan hon ansluta till laget igen", skriver man.

Tidigare har Jackie Groenen, som spelade 90 minuter i lördagens EM-premiär mot Sverige, testats positivt för covid-19. Miedema, till vardags anfallsstjärna i Arsenal, spelade även hon hela matchen mot Sverige.

Den svenska truppen är fortsatt skonade från smittan. Caroline Seger säger att det inte finns någon större oro i Sverige efter att ha mött Nederländerna.

– Det är såklart tråkigt att det har ökat igen. För vår del är det ingenting som vi kan gå runt och fundera på. Vi försöker skydda oss så bra vi kan och är inte så speciellt oroliga över att få in det i laget efter att ha mött Nederländerna, säger hon.

Nederländerna möter Portugal under onsdagskvällen och man får även klara sig utan målvakten och lagkaptenen Sari van Veenendaal som skadade axeln mot Sverige och har fått lämna EM-truppen.

Österrike meddelade under tisdagskvällen att man har fått ett nytt coronafall i truppen. Det är försvararen Katharina Naschenweng som har testats positivt.

Tidigare under turneringen drabbades även Laura Wienroither av covid-19. Österrikes fotbollsförbund meddelar dock på sin hemsida att hon har testats negativt under tisdagen och kan komma att vara tillbaka i spel mot Norge på fredag.

Fakta: Covidsmittade spelare i fotbolls-EM

Dessa spelare har testat positivt för coronaviruset under turneringens gång.

England: Lotte Wubben-M o y, Arsenal

Finland: Tuija Hyyrynen, Juventus

Italien: Valentina Cernoia, Juventus

Nederländerna: Jackie Groenen, Manchester United, Vivianne Miedema, Arsenal

Tyskland: Lea Schüller, Bayern München

Österrike: Laura Wienroither, Arsenal, Katharina Naschenweng, Hoffenheim

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!