Nederländernas oro – vill inte möta Sverige

Nederländernas förbundskapten Andries Jonker vill slippa möta Sverige i åttondelsfinalen av fotbolls-VM. –Vi vill hellre möta tvåan, säger Jonker.

Andries Jonker vill inte möta Sverige i åttondelsfinalen.

Andries Jonker vill inte möta Sverige i åttondelsfinalen.

Foto: Alessandra Tarantino

Fotboll2023-07-31 08:53

VM-finalisten från 2019, som ligger tvåa i gruppen bakom USA som har bättre målskillnad, möter Vietnam i den tredje gruppspelsmatchen på tisdag. USA ställs samtidigt mot Portugal.

– Du föredrar alltid att möta ett lag som på pappret är sämre. Därför vill vi hellre möta tvåan i den andra gruppen. Men först måste vi vi vinna vår match för att gå vidare, säger Jonker.

För att slippa Blågult måste Nederländerna besegra Vietnam med stora siffror, samtidigt som USA inte vinner stort. Det skiljer två mål lagen emellan inför gruppavgörandet.

Andries Jonker fick sedan frågan om Sveriges segermatch mot Italien (5–0) i lördags. Förbundskaptenen beskrev resultatet som en "stor sådan" och menade vidare att Nederländernas två mål på två matcher var godkänt.

USA och Nederländerna har fyra poäng efter två matcher. Portugal har tre och Vietnam, som är utslaget, har noll.

Sverige toppar sin grupp på maximala sex poäng efter två matcher och härnäst väntar Argentina på onsdag. Blågult har även en betydligt bättre målskillnad än tvåan Italien som möter Sydafrika.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!