Nedflyttning nära för Helsingborg

Superettan flåsar Helsingborg i nacken. Detta efter att klubben åkte på en ny förlust, 0–2 borta mot Norrköping. Jacob Ortmark fastställde slutresultatet med ett drömmål.

Helsingborg åkte på en ny förlust i allsvenskan.

Fotboll2022-10-19 21:01

Islänningen Arnór Ingvi Traustason satte 1–0 för de vitklädda, i den 18:e minuten. Den 29 år gamla anfallaren placerade distinkt in bollen lågt vid Kalle Joelssons främre stolpe. Målet gjordes efter fint förarbete av högerbacken Daniel Eid.

I den 72:a minuten dubblade Jacob Ortmark Norrköpings ledning. Den 25-åriga mittfältaren drog till på volley från distans. Ett par ögonblick senare satt bollen som en smäck i krysset.

I och med segern har Norrköping 32 poäng, vilket är nio fler än Degerfors på kvalplats. Degerfors har dock spelat en match färre än Norrköping.

Tufft att nå kval

Helsingborg har å sin sida spelat in endast 17 poäng och ligger nästjumbo i allsvenskan. Laget har sex poäng upp till Degerfors, dessutom med en match mer spelad. Upp till Varberg på säker mark har HIF hela elva poäng när tre omgångar återstår.

Under kvällen spelade även tabelljumbon Sundsvall mot Värnamo. En match som slutade 2–1 till Värnamo efter att Marcus Antonsson gjort segermålet på stopptid.

Därmed befäste Värnamo sin position i mitten av tabellen. Sundsvall ligger fortsatt sist i tabellen. Sundsvall har nu nio poäng upp till Degerfors på kvalplats – dock med en match mer spelad. Sundsvall kan inte längre nå säker mark. Laget har nämligen 14 poäng upp med tolv poäng kvar att spela om.

Samtidigt tog även Varberg emot Elfsborg. Elfsborg gick segrande ur matchen, med 3–0, efter mål av Jeppe Okkels, Michael Baidoo och Oscar Aga.

Elfsborg ligger sjua i den haltande tabellen.