Negativa sviten förlängd – blytung KBK-förlust

Den negativa trenden fortsätter för Kisa BK. Efter tre raka nederlag hade man goda förhoppningar om att åtminstone knipa poäng borta mot Västerviks FF. Så blev det inte. "Jag tror det handlar om självförtroendet", summerar Alberis da Silva, tränare i KBK efter 3–0-förlusten.

Tungt, tungt, tungt. Kisa BK åkte på en klar förlust borta mot Västerviks FF.

Tungt, tungt, tungt. Kisa BK åkte på en klar förlust borta mot Västerviks FF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-05-29 18:30

Hemmalaget Västervik spelade smart på Bökensved och hade också den så viktiga studsen med sig. 

– Vi är inne i en dålig period nu, konstaterar Kisas tränare Alberis da Silva. 

Hans lag hamnade i ett tidigt underläge och fick jaga nästan från start. Det underläget dubblerades innan paus.

– Det är likadant nu... Vi gör för många misstag och då blir det svårt, säger da Silva.

Matchens snyggaste kom med drygt 20 minuter kvar att spela. Kisa hade flyttat fram sina positioner i jakt på en reducering. VFF fick omställningsytor och det tackade Tobias Bertilsson för. Inbytte tränaren Jimmy Svensson serverade bollen och Bertilsson klippte till en bit utanför straffområdet. En fin projektil i bortre krysset betydde 3–0 och segern säkrad.

– Jag trodde mitt första mål var det snyggaste...det blev ett fint mål, något av en blandning av ett inlägg och ett skott, säger tvåmålsskytten Tobias Bertilsson.

Det där snygga första målet, ja. Efter en halvtimme skickade Bertilsson från höger upp bollen högt i luften mot mål. Efter en lång luftfärd seglade bollen ner mot målet – och in under KBK-målvakten Isak Ganbrants ribba.

Målet betydde 2–0, redan i den tionde minuten hade Daniel Engel – kyligt – lagt in ettan i kölvattnet av ett långt inkast.

– Kisa har bollen mycket men vi ligger lågt och spelar som vi ska. De kommer ingenstans och det som kommer förbi tar vår målvakt hand om. Det kändes aldrig oroligt.

VFF spelade kompakt centralt i banan och KBK hade svårt att spela sig förbi mittfältet. Det ska sägas att gästerna hade ett par gyllene lägen i den andra halvleken och att man borde gjort minst ett mål.

– Jag tror att vi har sex heta chanser i den andra halvleken utan att göra mål. Jag tror det handlar om självförtroendet. I början hade vi ganska lätt att göra mål, nu är det svårare, säger Alberis da Silva.

Vad ska ni göra för att vända den här tunga trenden?

– Bara jobba på, tillsammans. Vi får börja med det defensiva och ta det därifrån. Jag tycker ändå vi kan ta med oss vår andra halvlek nu, eftersom vi gör mycket bra och skapar chanser.

De två fullpoängarna under veckan gör att VFF har klättrat över nedflyttningsstrecket. Kisa är femma, en poäng före Västervik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!