Nej, körtelfeber – igen! Theos jobbiga besked: "Misstänkte det"

Nej, inte igen. Jo. Theo Kennmark är en aktiv idrottsman, men nu får han ta det lugnt. Väldigt, väldigt lugnt. Kvällens match mellan Djursdala och IFK Tuna är bara att glömma. "Jag har fått körtelfeber igen, vilket är osannolikt", säger han med en suck.

Det lär inte bli någon mer fotboll för Theo Kennmark i år. Han har drabbats av körtelfeber, för andra gången.

Det lär inte bli någon mer fotboll för Theo Kennmark i år. Han har drabbats av körtelfeber, för andra gången.

Foto: Axel Norbro

Fotboll2024-08-30 14:30

Theo Kennmark var med i Vimmerbys trupp som tog steget upp i Hockeyallsvenskan förra säsongen. 

Därefter har han återupptagit fotboll och spelar numera i Djursdala SK. Så värst mycket fotboll har det tyvärr inte blivit för honom den senaste tiden. Anledning: körtelfebern har slagit till på nytt. 

– Första gången jag hade det var 2018, men jag var lite osäker på om det verkligen var den sjukdomen jag haft. Jag var tvungen att kolla upp det och så var det. Vad jag förstår så är det ovanligt att man kan få tillbaka det, men tydligen gällde inte det mig. 

Hur märkte du att du hade fått tillbaka det?

– Först var jag dunderförkyld och sen fick jag feber. Hela förra veckan låg jag hemma i feber och det kändes inte alls bra i kroppen. Jag misstänkte att det var just det här. 

Theo berättar att han läst på om körtelfeber och konstaterar följande:

– Kroppen brukar eller ska bilda antikroppar mot det här, men inte i mitt fall. När jag pratat med läkare säger de att sannolikheten att drabbas igen är väldigt liten. 

Äter du antibiotika nu då?

– Nej, faktiskt inte. Det finns inget att göra, utan kroppen får ta hand om det själv. Det ska läka ut. Skräckexemplet är Robin Söderling (en av de bästa tennisspelarna Sverige genom tiderna). Han var sängliggande i ett halvår och kom aldrig tillbaka till tennisen. Men han hade ju en helt annan träningsbelastning än mig. 

Hur mår du nu?

– Betydligt bättre. Jag är piggare och på benen igen. 

Det är inte troligt att det blir något mer fotbollsspel för honom resten av säsongen. 

Hockey då, vad händer?

– Jag kommer att spela med J20-laget i Vimmerby. Det ska bli jäkligt roligt. Det var nyttigt att fått vara med på resan med VH förra säsongen, samtidigt känner jag att jag inte kommer nå högre nivå än så. Det finns ju annat här i livet. Men jag tror att vi kan få ihop ett bra lag i J20. Vi har fått in lite fler spelare och det krävs en bred trupp. Det såg vi inte minst förra säsongen. 

Först och främst handlar det ändå om att bli helt frisk för Theo Kennmark. 

Matchen ikväll, ska du se den?

– Det vore skoj och tanken är att jag ska försöka ta mig ut och se den. 

Kvällens derby är viktigt för båda lagen i kampen om att försöka undvika en negativ kvalplats. 

Utöver Theo Kennmark får DSK klara sig utan otursförföljde nyckelspelaren Anton Palmér. Efter att ha dragits med flera skador de senaste säsongerna, hoppade han in i derbyt mot Södra Vi för några veckor sedan och spelade bara ett par minuter innan han fick kliva av efter en kollision i matchen. 

– Vad jag förstår så fick han en skada i ena menisken och hjärnskakning. Det är jättetråkigt för Anton, säger DSK-tränaren David Henriksson och tillägger att han inte heller räknar med Palmér något mer den här säsongen. 

Utöver de här två spelar inte Oskar Bergman, då han flyttat till Uppsala igen för studier. Å andra sidan är flera spelare tillbaka i laget som saknades senast mot Tjust. Vilka det handlar om vill inte Henriksson avslöja. 

– Vi har ett starkare lag ikväll än vad vi hade mot Tjust. Vi har också revansch att kräva för vårens match mot Tuna, som var vår sämsta i år. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!