Nej, ner på kvalplats igen!: "Vi sitter i en tuff sits"

Tungt, tungt. Djursdala fick ett trendbrott mot rivalen Södra Vi förra veckan. Nu förlorade de igen, mot Tjust. "Det är jobbigt och vi är i en tuff sits", säger tränaren David Henriksson efter 0–1 mot Tjust. Även Södra Vi föll, med 0–2 mot serieledande IFK Västervik.

Djursdala föll med uddamålet mot Tjust.

Djursdala föll med uddamålet mot Tjust.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-08-24 07:00

Det blev ingen trevlig fredagsafton för de hårt ansatta grannklubbarna, Djursdala SK och Södra Vi IF.

Visst, på förhand var det två jättetuffa uppgifter de ställdes inför. DSK borta mot tabelltrean Tjust och SVIF hemma mot seriens bästa lag så här långt, IFK Västervik.

Så här säger David Henriksson efter uddamålsförlusten i Gamleby:

– Jag tycker att vi står upp mot dem bra. Tjust är ett starkt lag, men det är litegrann som det varit hela säsongen. Vi får ingen utdelning. Känslan är att vi slarvar lite för mycket och inte är helt påkopplade. Det kuggade inte riktigt i.

Henriksson har en teori om varför det var så:

– Jag tror att vi faller på att det är lite för dålig kontinuitet och att vi saknar rutin i vissa lägen. Det blir för stressigt emellanåt.

Målet gjordes av Robin Jiderblom efter hörna.

I och med förlusten halkade DSK åter ner på kvalplats då Hultsfred besegrade HM IS (2–0).

Hur ser du på fortsättningen?

– Alla måste förstå allvaret hur vi ligger till, men jag vill inte och tänker inte att vi ska behöva kvala. Sen får vi se vad som händer. Södra Vi verkar uppenbarligen ha gjort en bra insats mot Västervik och de verkar vara på gång.

Henriksson plussar comebackande Alexander Sandberg, som varit skadad under en längre tid.

På Ulfveskog bjöd som sagt Södra Vi upp till hård kamp mot IFK Västervik. Segern skrevs till 0–2, där Oskar Åberg och Jonatan Fält-Öhr nätade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!