Nej, Ulricehamn är ingen favorit för VIF – tappar i toppstriden

Vimmerby IF:s betryggande serieledning är puts väck. Efter förlusten med hela 4–0 borta mot mardrömsmotståndaren Ulricehamns IFK leder VIF bara med en poäng. "Ulricehamn är riktigt duktiga, men siffrorna blev lite större än hur det såg ut på planen", sa VIF-tränaren Pierre Brorsson.

Pierre Brorssons VIF föll tungt mot Ulricehamn borta.

Pierre Brorssons VIF föll tungt mot Ulricehamn borta.

Foto: Meijer Media

Fotboll2024-08-31 14:49

VIF var förvarnat efter förlusten med 2–0 på hemmaplan i våras, men kunde inte störa IFK-laget när de möttes i Ulricehamn på lördagen heller. 

Hemmalaget kopplade greppet med 2–0 i första halvlek.

– Jag tycker ändå att de hade lite flyt på målen även om Ulricehamn var bättre så långt, sa Brorsson som fick se en uppryckning i andra halvlek.

– Vi hade ett kanonläge direkt i andra som deras målvakt gör en bra räddning på. Sedan kunde vi även ha fått med oss en straff i ett annat läge. Sedan kom 3–0 och 4–0 och då var matchen stängd.

Brorsson gillade ändå inställningen som spelarna visade på planen.

– Alla fortsätta ändå att kämpa och försöka.

4–0-förlusten innebär att Ulricehamn är det enda laget som har besegrat VIF den här säsongen och dessutom hållit nollan. En stark prestation med tanke på att VIF har ett målsnitt på runt 3,5 i serien totalt.

Vad är det som gör att Ulricehamn passar er så pass illa som motståndare?

– De har väldigt duktiga på alla positioner och har en imponerade rörelse ute på planen. Vi jobbar kopiöst, men kommer lite en och en många gånger och får inte ihop det som lag.

Brorsson höll ändå humöret uppe trots motgången.

– Ja, det går inte att gräva ned sig för mycket över det här. Spelarna var givetvis besvikna också, men jag tycker ändå att de inte hängde alltför mycket med huvudena. Det känns bra, sa Brorsson som ville framhålla ett par spelare lite extra.

– Jag tycker att Saga Stejdahl och Elin Lindqvist gjorde det väldigt bra i försvaret. Även Frida Pöder springer väldigt mycket, men blir ofta lite isolerad på topp.

Resultat innebar även att Vimmerbylagets serieledning krympte rejält. Skultorp är tvåa efter sin klara 5–0-seger mot Svärtinge och har bara en poäng upp till VIF. Ulricehamn är trea ytterligare en poäng bakom med fem omgångar kvar att spela.

Hur ser du på avslutningen av serien?

– Vi har fortfarande allt i egna händer så det är upp till oss. Vi är obesegrade mot resten av lagen i serien.

VIF har läge att ta lite revansch i nästa omgång då tabelljumbon Eksjö väntar på hemmaplan.

Målen:

1–0 (13) Maja Udd, 2–0 (35) Ebba Fritzon, 3–0 (61) Julia Andersson, 4–0 (66) Julia Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!