Neymar vill stanna i PSG – hoppas på Mbappé

Det har tagit sin tid att anpassa sig, men nu säger Neymar att han trivs i Paris Saint-Germain och vill stanna. –Jag är väldigt glad här, säger brasilianaren.

Neymar, till vänster, vill stanna i Paris SG och hoppas att anfallskollegan Kylian Mbappé, till höger, också blir kvar.

Neymar, till vänster, vill stanna i Paris SG och hoppas att anfallskollegan Kylian Mbappé, till höger, också blir kvar.

Foto: David Vincent/AP/TT

Fotboll2021-02-01 09:03

Anfallsstjärnan hoppas också att den franske landslagsanfallaren Kylian Mbappé blir kvar i Ligue 1-laget, trots rykten om en flytt till Real Madrid.

– Jag är väldigt glad numera. Saker och ting har förändrats mycket, jag kan inte riktigt förklara varför – om det är bara jag eller något annat som förändrats, säger Neymar till tv-kanalen TF1.

Neymar kom till PSG 2017 för rekordsumman 222 miljoner euro (cirka 2,25 miljarder kronor). Spanska medier har därefter frekvent skrivit om att 28-åringen skulle vara på väg tillbaka till Barcelona. Det verkar inte längre vara aktuellt.

– Jag har anpassat mig, jag känner mig lugnare och väldigt glad här. Jag vill stanna i PSG och hoppas att Kylian också stannar. Givetvis är det önskan hos varje PSG-supporter. Vi har en brödrarelation och gillar verkligen att spela tillsammans, säger Neymar.

– Jag vill att PSG ska vara ett väldigt bra lag och jag vill fortsätta att göra vad jag gör varje dag i Paris – spela fotboll och vara lycklig. Det är det viktigaste för mig.

Neymars kontrakt med Paris SG går ut om 1,5 år. Även Mbappés kontrakt går ut nästa sommar. PSG-tränaren Mauricio Pochettino har förnekat att Mbappé skulle vara på väg till Real Madrid.

PSG ligger trea i ligan, tre poäng bakom ledande Lille.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!