Nic Rydholm ska föra VFF uppåt igen

Det är drygt tre år sedan VFF valde att flyttas ner från division 3. Efter tre tuffa säsonger i "fyran" för det unga laget så är det nu dags att klättra uppåt i divisionerna igen. - Man vinner inte på att spela en fin fotboll, nu måste vi börja vinna matcher, säger VFF:s nyckelspelare, Nic Rydholm.

Fotboll2010-03-24 07:38

Ni känner antagligen till hela historien med VFF:s självvalda nedflyttning från division 3 för drygt tre år sedan, vid det här laget. Det gör VFF:s spelare och ledare också, och de får dras med det. Nu står de inför ännu en säsong där många väntar på att laget ska börja ta sig uppåt i divisionerna igen.
- Målsättningen i år är att bli ett stabilt lag, och ett stabilt lag ligger på övre halvan. Men det är där det har brustit de tidigare säsongerna, menar tränaren Jan Damberg som gör sin fjärde säsong som A-lagstränare i Västerviksklubben.
- Det känns mycket bättre i år än förra året. Det är fler som är intresserade och vi har ett mer sammansvetsat gäng, vilket är viktigt, menar han.
Janne Damberg är spännande att prata fotboll med, han är insatt och han har en tydlig åsikt om hur ett lag kan - och ska - nå framgång. En åsikt som dock inte går helt ihop med det nuvarande läget i Västerviksfotbollen.
- Ska man nå framgångar ska man kunna ha tillgång till en och samma trupp år ut och år in. Det är ett bekymmer i den ort vi spelar i med brist på arbeten och studiemöjligheter. Det måste också vara klubbens målsättning att vi ska behålla så många spelare som möjligt och få kontinuitet i truppen.

Nic Rydholm är viktig
I vanlig ordning har det också varit lite förändringar i spelartruppen för VFF:s del. Viktiga spelare, så som exempelvis Jon och Dan Karlsson, har lämnat. Den tyngsta förlusten är ändå, så klart, Jimmy Svensson, som bytt till Vimmerby IF.
- Jag hoppas att det går bra för honom, han är en fantastisk person och en väldigt duktig fotbollsspelare, säger Damberg.
Flera nyförvärv har det dock blivit också, och ett av dem får nästan Nic Rydholm, 20, räknas som. Målvakten som förra året låg i lumpen och endast spelade ett fåtal matcher, nu är han desto mer laddad inför den här säsongen.
- Året innan jag ryckte in i lumpen så släppte VFF in minst antal mål i division 4. Det är ett mål jag har, att återupprepa det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!