Tränarklart i HM IS: "Kan låta ambitiöst"

Som spelare gjorde han sig känd som nickspecialist. Nu ska Stefan Frejd ta sig an en ny utmaning som tränare för HM IS damer. "Det ska bli intressant. Vi har precis kommit igång och kör tre pass i veckan med inriktning på fys", säger han.

"Nickspecialisten" Stefan Frejd tar över som tränare.

"Nickspecialisten" Stefan Frejd tar över som tränare.

Foto: Arkiv

Fotboll2023-01-25 18:49

HM IS har gjort klart med en ledarstab för sitt damlag till kommande säsong. Det blir Stefan Frejd, Niklas Johansson, Henrik Johansson och Christopher Stejdahl som kommer att leda laget i division fyra.

– Det såg lite ovisst ut för en månad sedan om vi skulle hitta en lösning så att damlaget kunde köra vidare. Nu har vi hittat en bred lösning på ledarsidan och jag ska ta huvudansvaret som tränare. Det ska bli intressant, säger Stefan Frejd.

Han har många år som spelare i Mariannelund bakom sig och har på senare år varit tränare för ungdomslag i klubben. 

– Det blir mitt första uppdrag som seniortränare, men ett och annat har jag väl lärt mig om fotboll genom åren som kan komma till användning nu.

Laget har precis kommit igång med försäsongsträningen och kör tre pass i veckan.

– Det är mest inriktat på fysträning nu, även om vi försöker spela lite på ett av passen. Emelie Rickardsson Braf och Marielle Rickardsson är med och håller i fyspassen. Det kan låta ambitiöst med tre pass i veckan på den här nivån, men vi har varit runt 15 spelare på varje träning, så tjejerna verkar gilla det. 

Hur ser det ut på spelarfronten?

– Vi kommer tappa en del som flyttar för jobb och studier på andra orter. Det är några spelare i truppen som är över 20 år, men de allra flesta är yngre förmågor. Tjejerna som spelade i F07-laget förra säsongen kommer flyttas upp i damlaget nu. Totalt har vi runt 20 spelare i truppen så det borde funka.

HM IS kom näst sist i division 3 förra säsongen och får börja om i fyran i år.

– Det blir bra att börja om lite från scratch. Vi har ett ungt lag som behöver vara med och se och lära från grunden. Sedan verkar det bli ett roligt upplägg i fyran i år med enkelmöten först och sedan delas serien om. Vi får sikta på att ta oss vidare bland de främsta där.

Har du funderat något kring hur ni vill spela?

– Nej, det får vi komma fram till under vägen. Jag behöver lära känna spelarna först och få en bättre bild av vilken typ av spelare de är. Det känns spännande så här långt och det viktigaste är att vi kan få ihop ett lag och hålla igång verksamheten.

Med Stefan Frejd som tränare är det dock ingen vågad gissning att HM IS kommer bli ett nickstarkt lag den här säsongen.

HM IS damer har fått en ny ledarstab till kommande säsong.
HM IS damer har fått en ny ledarstab till kommande säsong.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!