Nics nya nolla bakom VIF-seger

Nic Rydholm upplevde en svår debutsäsong i division två. 2013 är han Vimmerby IF:s största utropstecken. I lördags höll han nollan för andra matchen i rad. - Det känns bättre i år, konstaterade keepern efter 1-0 hemma mot Sleipner.

Nic Rydholm var bäst på plan mot Sleipner.

Fotboll2013-06-10 06:31

Det positiva först: de inledande 20 minuterna var Vimmerby IF:s bästa på Vimarvallen för säsongen. Under första minuten skapade man i stort sett lika mycket som man gjort på de tre tidigare hemmamatcherna.
Rickard Thuresson var närmast, men avslutet i målområdet gick över.
Hemmalaget agerade aggressivt, vann duellerna och fick flera fina omställningslägen. Fatawu Safiu var pigg offensivt, men skärpan i avsluten saknades denna dag.
I stället var det Thuresson som gav VIF ledningen. En utspark nådde lagkaptenen som snyggt smällde in 1-0 i bortre.

Missade öppet mål
Och sedan? Ja, sedan var det Sleipners match. Helt och hållet. Norrköpingslaget fick en dubbelchans i slutet av halvleken. Först gjorde Rydholm en kalasräddning - och returen skickade Jasmin Feratovic över det helt öppna målet.
- Jag var helt säker på att han skulle sätta den, och då hade alla glömt bort räddningen. Skottet kom ganska nära och det var svårt att styra bort den bollen, sa Rydholm som agerar med en helt annan pondus i år:
- Det känns bättre, helt klart. Det hjälpte att få ett år i tvåan och det var kanske svårare att ta klivet än jag trodde.