Niklas "Dansbo" fortsätter

Att det mesta har gått Gullringens väg den här hösten har nog inte undgått någon sportintresserad i trakten. Nu fortsätter framgången - även utanför planen. Succétränaren Niklas Johansson är klar för en fortsättning.

Nicklas "Dansbo" Johansson.

Nicklas "Dansbo" Johansson.

Foto:

Fotboll2008-10-02 06:37

Ni kan säkert bakgrunden. Vi drar den ändå kortfattat. När Håkan Wass självmant valde att avgå som tränare i Gullringen mitt under pågående säsong, kontaktades och kontrakterades Niklas "Dansbo" Johansson. Så rätt det blev.
Under hans ledning vändes ett megasvårt läge i botten av tabellen i division tre till en framgång som få trodde var möjlig. Gullringen fixade nytt kontrakt och slutade på åttonde plats efter en imponerande höstsäsong.

Wass la grunden
Nu fortsätter han alltså, i minst ett år till:
- När jag fick klartecken från familjen att köra vidare så var det ingen tvekan.
Varför bara ett år?
- Med min familjesituation är det svårt att planera längre än så.
Hur ser du på din egen roll bakom succén?
- Grejen är att Håkan (Wass) gjorde ett bra jobb. Han la grunden till att jag kunde ta över och lyckas ganska bra, bland annat genom ett starkt försvarsspel. Samtidigt var det inte så svårt att ta över när så många brinner för den här föreningen. Alla har ställt upp och varit positiva, säger Niklas och tillägger:
- Jag har inte gjort så mycket, det är spelarnas förtjänst. Och det är ju så... när ett lag förlorar då är det tränarens fel, när ett lag vinner är det spelarna som gjort det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!