Nilsson Lindelöf: "Jag fuckar upp"

Två sena baklängesmål fällde Sverige i VM-kvalet mot Georgien. Victor Nilsson Lindelöf tar på sig ansvaret för ett av dem. –Jag fuckar upp lite på det andra, säger lagkaptenen till C More.

Sverige föll tungt mot Georgien i VM-kvalmatchen i Batumi.

Sverige föll tungt mot Georgien i VM-kvalmatchen i Batumi.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2021-11-11 20:39

Det saknades inte svenska möjligheter att avgöra VM-kvalmatchen mot Georgien och ordna ett guldläge i kampen om direktplatsen till fotbolls-VM.

Viktor Claesson, Victor Nilsson Lindelöf och Alexander Isak hade alla chanser att sätta Sverige i förarsätet inför den sista kvalmatchen mot Spanien i Sevilla på söndag.

– Vi skapade lägen och det kändes bra. Vi skulle bara fortsätt så skulle målen komma, men nu blev det inte så, säger Nilsson Lindelöf.

Georgien lyckades i stället vända på matchen och vinna med 2–0 efter dubbla fullträffar av Chvitja Kvaratschelia.

– Det är en match vi inte ska förlora. Vi har många målchanser innan de gör sitt första mål. Sedan fuckar jag upp lite på andra...

Han fortsätter:

– Jag försöker chippa bollen över honom. Jag skulle bara dragit väg den. Men jag kan inte gör något åt det just nu. Vi hade lägen vi skulle gjort något av innan.

Janne Andersson var besviken men samlad på presskonferensen efteråt.

– Vi har förlorat en fotbollsmatch och jag är jättebesviken över det. Hur stort misslyckande det är får andra uttala sig om. Jag kan bara beklaga att vi inte gör mål i de avgörande lägen, säger förbundskaptenen.

Ångrar du något?

– Det finns alltid saker man tänker på och utvärderar. Vi kan inte programmera att vi ska göra mål. Nu gör vi inte det. Jag ångrar inget i de stora dragen. Spelarna försöker, men vi lyckades inte fullt ut.

I och med att Spanien besegrade Grekland med 1-0 är Sverige klart för minst playoff till VM. Om det blir seger borta mot Spanien i den avslutande kvalomgången på söndag tar Sverige direktplatsen till mästerskapet nästa år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!