Nobbad Kafaji målskytt: "Lite besviken"

Nobbad i VM-uttagningen i tisdags – målskytt två dagar senare. Häckens supertalang Rosa Kafaji gjorde ett av målen i 3–1-segern över Uppsala och kommenterade för första gången det negativa beskedet: –Så klart blir man lite besviken, säger hon till Viaplay.

Häckens Rosa Kafaji replikerade med att bli målskytt två dagar efter att ha fått nobben av förbundskaptenen Peter Gerhardsson.

Fotboll2023-06-15 19:49

Trots besvikelsen fortsatte den 19-åriga anfallen att göra det hon gjort hela säsongen.

Mål.

I den 19:e minuten slog hon till med säsongens nionde fullträff från nära håll på vägen mot serieledarens elfte seger på 13 matcher i damallsvenskan.

Det var i tisdags som förbundskaptenen Peter Gerhardsson presenterade truppen till VM i Nya Zeeland och Australien i sommar.

"Hans beslut"

Många såg Rosa Kafaji som en spännande joker – men inte Gerhardsson.

– Så klart blir man lite besviken, men det är som det är. I slutet av dagen är det hans beslut, säger Kafaji till Viaplay.

Hon fick frågan om hon fått någon förklaring av Gerhardsson.

– Nej.

Anna Anvegård ökade på för Häcken till 2–0 innan Taryn Ries reducerade för Uppsala där nye tränaren Samuel Fagerholm gjorde sin första match.

Han fick se motståndarna ta ett fast grepp om matchen bara minuten efter reduceringen då Clarissa Larisey gjorde 3–1 i 40:e minuten. Det blev också matchens sista mål.

Janogy målskytt igen

Häcken leder damallsvenskan med fem poängs marginal till nya tvåan Hammarby, cupmästaren som besegrade Hisingslaget i finalen.

Hammarby passerade Piteå i tabellen efter seger i derbyt över Brommapojkarna med 4–1.

VM-uttagne och glödheta Madelen Janogy gjorde ledningsmålet, hennes femte fullträff på en dryg vecka.

Hon gjorde två i cupfinalen mot Häcken på nationaldagen och sedan två mot Kif Örebro i söndags.

BP kunde kvittera genom Saga Swedman, men efter paus drog "Bajen" ifrån efter mål av Simone Boye Sørensen, Sara Kanutte Fornes och Ellen Wangerheim.

Kristianstad besegrade Växjö med 3–1 och nykomlingen IFK Norrköping åkte på nionde raka förlusten, 0–1 borta mot Kif Örebro som avgjorde i den 88:e minuten genom Maja Bodin.