Nöjd med en poäng i första kvalkampen: "Svag insats av oss"

En poäng via 1–1 i den första kvalmatchen mot IFK Oskarshamn borta. Det var Hjorted/Totebos Jimmy Svensson nöjd med. Men han sågade laginsatsen. "Det var ganska energilöst och totalt sett en svag prestation av oss", sa han.

Tom Nilsson gjorde Hjorted/Totebos mål.

Tom Nilsson gjorde Hjorted/Totebos mål.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-10-13 17:34

Hjorted/Totebo gick in i kvalet till division 4 på söndagen. Baksmällan från den stora seriefinalen mot IFK Västervik förra helgen verkade dock ha satt sina spår. Inte nog med att skyttekungen Simon Sandholm saknades. Spelarna som skulle göra jobbet mot IFK Oskarshamn var långt ifrån på topp.

– Nej, jag tycker inte att någon spelare kom upp i normal nivå egentligen. Vi spelade väldigt slarvigt och saknade tempo.

Vad kan det bero på?

– En anledning kan vara att den här matchen spelades på konstgräs. Det var ovant för många och vi litade inte riktigt på underlaget. Annars kanske krafterna börjar ta slut efter en lång säsong, sa Svensson vars lag ändå hade ett visst övertag i första halvlek.

De tog också ledningen efter 25 minuter efter att Tom Nilsson hållit sig framme på en fast situation.

undefined
Jimmy Svensson var inte nöjd med insatsen.

I andra hade IFK Oskarshamn en bättre period och kvitterade till 1–1 i 66:e minuten. Det stod sig matchen ut och var ett resultat som den spelande tränaren var tillfreds med.

– Vi var överens om efter matchen att vi kan mycket bättre, men ska vara nöjda med en poäng. Dessutom vann vi straffläggningen och skaffade oss en liten fördel, sa Svensson.

Den andra matchen i kvalgruppen slutade 2–1 i IFK Borgholms favör mot Solberga. Hjorted/Totebo har hemmamatcher kvar mot båda de lagen.

– Vi har fortfarande allt i egna händer. Jag tror och hoppas att spelarna kan tända till bättre på hemmaplan. Särskilt om det blir drag på publikplats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!