Noll poäng för Vimmerby IF i DM

De regerande Smålandsmästarna, Vimmerby IF, lyckades inte ta några poäng i futsal-DM i de två matcherna som spelades under söndagen.

Vimmerby IF:s futsalpremiär slutade med två förluster.

Vimmerby IF:s futsalpremiär slutade med två förluster.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2019-11-24 14:38

Vimmerby IF var under söndagen återigen med i futsal-DM i Södra Vi Sporthall. Man kom dit som regerande Smålandsmästare och siktade på att kunna fortsätta i sin framgångsrika stil.

Det blev dock ingen bra dag för VIF-damerna, som inte fick med sig en enda poäng från matcherna. 

I den första matchen fick Vimmerby möta Färjestaden från Öland. Där spelar bland andra de lokala bekantigarna, Camilla Näslund och Josefine Lönn. Näslunds och Lönns lag tog ledningen i matchen, innan VIF kvitterade efter en hörna. Färjestaden återtog sin ledning precis innan den andra halvleken och fyllde sedan på med 3–1 i den andra halvan av matchen. Nathalie Milton, som stod i målet för VIF, var mycket bra i den matchen. 

Efter det ställdes VIF mot Emmaboda, som tidigare hade besegrat Färjestaden med 4–0. Där gick Emmaboda snabbt upp till en 2–0-ledning innan Amanda Norbro reducerade för VIF, assisterad av Molly Levin. Skulle VIF kunna ta sig tillbaka in i matchen igen? Nej, Emmaboda var till slut för starka och kunde ta hem matchen med 4–1. 

"Fyra futsalpass innan tävlingsmatcherna började var för lite för att vi skulle ha ett lugnt och tryggt spelsätt.", skriver Vimmerby IF på sin hemsida och nämner några positiva att ta med sig från söndagens insats:
"Bra moral och inställning trots att vi var i underläge i båda matcherna."

Nästa omgång av futsal-DM spelas den 8:e december i just Emmaboda. De två bästa lagen i respektive grupp går vidare till finalspel. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!