Norge illa ute i VM: "Saknar det lilla extra"

Norge var i stort behov av en seger mot Schweiz efter att ha chockförlorat VM-premiären mot värdlandet Nya Zeeland med 0–1. Men utan offensiva stjärnduon Caroline Graham Hansen och Ada Hegerberg slutade matchen mållös, 0–0. Nu är läget prekärt inför avslutningen av gruppspelet.

Norges Guro Reiten (t.v.) och Ada Hegerberg (t.h.) efter det mållösa krysset mot Schweiz.

Norges Guro Reiten (t.v.) och Ada Hegerberg (t.h.) efter det mållösa krysset mot Schweiz.

Foto: Lise Åserud/NTB/TT

Fotboll2023-07-25 10:23

I Hamilton stod det först klart att norske förbundskaptenen Hege Riise valt att bänka Barcelonastjärnan Caroline Graham Hansen.

Och kort innan matchstart tvingades skyttedrottningen Ada Hegerberg kliva av.

Enligt NTB fick den tidigare Ballon d'Or-vinnaren en känning i ljumsken under uppvärmningen och ersattes av Sophie Román Haug.

– Jag fick en liten känning och ville inte ta några risker, säger Hegerberg till Viaplay.

Själva matchen då?

Norge pressade på för ett ledningsmål men var ofta uddlöst framåt. När man inte var det stod Gaëlle Thalmann i vägen i Schweiz-målet.

Det blev inga mål och Norge har nu spelat 396 mästerskapsminuter utan att hitta nätet.

– Jag önskar att jag hade kunnat bidra på planen i dag men jag tycker tjejerna jobbar hårt. Vi ställer upp på ett helt annat sätt än tidigare så all heder till tjejerna för det. Det sista lilla extra saknas för att vi ska göra det mål vi behöver och förtjänar, säger Hegerberg.

Nu väntar en spännande upplösning på grupp A.

Efter två omgångar toppar Schweiz på fyra poäng medan Nya Zeeland och Filippinerna delar på tre och Norge är sist med en enda inspelad poäng. Norge möter Filippinerna och Schweiz Nya Zeeland på söndag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om