Norrköping bröt dyster förlusttrend

Nio damallsvenska förluster i rad fick räcka.I bortamötet med Växjö vann IFK Norrköping med 3–2.

Nio förluster i rad fick räcka. I bortamötet med Växjö bröt IFK Norrköping sin dystra svit då "Peking" vann med 3–2. Arkivbild.

Fotboll2023-06-19 21:11

Nio damallsvenska förluster i rad fick räcka.

I bortamötet med Växjö vann IFK Norrköping med 3–2. Det avgörande målet kom från Wilma Leidhammar med 20 minuter kvar att spela.

– Det var en efterlängtad vinst. Att vi hamnar i underläge som vi gjort nu i nio matcher har satt sig lite i huvudet. Vi visar en riktig krigarinsats i dag. Otroligt skönt med en vinst, säger Leidhammar i Viaplay.

Norrköping tog ledningen tidigt, men innan paus hade Växjö vänt på matchen.

Två "Peking"-mål inom loppet av en minut i andra halvlek såg sedan till att Norrköping reser hem med tre efterlängtade poäng.

På annat håll såg Brommapojkarna ut att skrälla hemma mot Vittsjö, men ett sent mål från gästerna såg till att matchen slutade 1–1.