Norrköping tog viktiga poäng

IFK Norrköpings damer andas ut lite. I och med segern mot Uppsala, 2–1, har laget distanserat sig en bra bit från nedflyttningsplats i damallsvenskan.

IFK Norrköping besegrade Uppsala i damallsvenskan. Arkivbild.

Fotboll2023-09-09 17:29

– Det är jätteskönt med tre poäng som kanske gör att vi säkrar kontraktet, säger Irma Cajlakovic till Viaplay.

Det var sommarvarmt i Norrköping där hemmalaget gick till ledning efter en knapp halvtimme. Kanadensiskan Shannon Woeller klackade in bollen efter en rörig situation vid en hörna.

– Jag städade upp, säger Woeller om målet i Viaplay.

Knappt tio minuter in i andra halvlek kom 2–0 genom australiskan Chelsea Dawber på ett långskott.

Uppsala fick in ett reduceringsmål i den 79:e minuten, genom amerikanskan Taryn Ries.

Norrköping är kvar på åttonde plats, sju poäng före Uppsala på kvalplats.

– Klart surt, jag är besviken på resultatet idag, säger Uppsalas Matilda Kristell till Viaplay.