Norrköping vände och tog första segern

IFK Norrköping var på jakt efter sin första seger i allsvenskan den här säsongen – men det satt långt inne. Ísak Bergmann Jóhannesson klev fram och blev hjälte när laget vände och vann med 2–1 hemma mot Halmstad.

Ísak Bergmann Jóhannesson firar segermålet.

Fotboll2021-04-25 17:03

Nye Norrköpingstränaren Rikard Norling hade inte fått se sitt lag vinna de två första matcherna – och det blev ingen vidare start den här gången heller.

Efter bara tre minuter var det i stället Halmstad som slog till. Malmö FF-lånet Marcus Antonsson nådde högst på ett inlägg och hans nick dök i mål utom räckhåll för Oscar Jansson i Norrköpingsmålet.

Det är hans första mål sedan återkomsten till klubben han lämnade 2014.

– Jätteskönt, det är alltid viktigt att få spräcka nollan sen är det bara att köra därifrån, säger han.

Dominerade

Norrköping dominerade stort i andra halvlek och fick resultat i den 64:e minuten. Anfallaren Samuel Adegbenro fick ett skottläge precis utanför straffområdet, och hans avslut letade sig in lågt intill stolpen.

I den 80:e minuten fick talangen Ísak Bergmann Jóhannesson ett gratisläge efter att han snappat upp en alltför svag hemåtnick av Halmstadförsvararen Andreas Bengtsson. Islänningen tryckte in det som skulle bli segermålet för "Peking".

– Vi har karaktär i laget, andra halvlek är det bästa vi gjort hittills. Vi spelade som vi ska göra i andra och vi ska fortsätta så, säger matchhjälten till Discovery.

– Det har varit en tuff start, att komma igång nu var jävligt skönt.

Halmstad tryckte på i slutet för en kvittering, men utan framgång. Norrköping tog sin första trepoängare för säsongen.

Kalmar vann

Kalmar vann på hemmaplan mot Örebro med 1–0, men det dröjde ändå till den 82:a minuten innan segermålet kom.

Inbytte Isak Jansson löpte igenom på en djupledspassning och avslutade snyggt upp i krysset.