Norrköping vidare i cupen – Nyman stor hjälte

Norrköping var nödgat att vinna hemma mot Varberg i svenska cupens sista gruppspelsomgång. Det såg Christoffer Nyman till att lösa. Han svarade för två mål i Norrköpings 2–1-seger.

Christoffer Nyman stod för dubbla fullträffar när Norrköping säkrade avancemang från gruppspelet. Arkivbild.

Fotboll2022-03-05 15:54

Det var en trepoängare som satt långt inne – minst sagt.

Först i den 86:e minuten blev Christoffer Nyman frispelad och placerade kallt in det avgörande 2–1-målet. Därmed fullbordade Norrköping vändningen från underläge 0–1 till seger.

I slutet av första halvlek hade Varbergsförsvararen Jon Birkfeldt gett hemmalaget en kalldusch när han skarvade in 1–0 på en hörna.

Men i andra halvlek klev Nyman in i handlingarna. Först nickade han in kvitteringen i den 67:e minuten, och i matchens slutskede kom segermålet.

Vinsten tar Norrköping vidare till kvartsfinal i cupspelet.

"Det är surt"

Även Djurgården har säkrat en kvartsfinalplats. Stockholmslaget fick bara 1–1 hemma mot Halmstad, men gick vidare ändå.

Den inbytte Alexander Johansson var först framme på ett lågt inspel och tryckte in kvitteringen för Halmstad i den 84:e minuten.

Gästerna hade sedan ett jätteläge att ta ledningen kort därefter, men matchen slutade oavgjort.

– Jag tycker att andra halvlek är bra. Det är klart att vi har tillräckligt mycket lägen vid 1–0 för att punkterna matchen, och då gör vi inte det. Sedan är det 1–1, och det är klart att det är surt, sade Djurgårdens lagkapten Magnus Eriksson till C More.

Resultatet räckte för att Djurgården skulle säkra avancemang från gruppen.

– Nu kommer vi möta bättre lag och då måste vi upp i prestation, som vi vet att vi kan, säger Magnus Eriksson.

Malmö vidare

Halmstad å sin sida slutade sist, bakom Brommapojkarna och Brage. BP tog en 2–1-seger borta mot Brage i den avslutande gruppspelsmatchen.

Malmö knep gruppsegern i grupp 1 efter att ha radat upp tre vinster. Den regerande svenska mästaren säkrade avancemanget genom att besegra allsvenska nykomlingen Värnamo med 2–0 på hemmaplan. Veljko Birmancevic och Jo Inge Berget gjorde målen i första halvlek.