Norrköpings stjärnor visade klassen mot AIK

Victor Lind, Christoffer Nyman och Arnór Traustason. Där har ni IFK Norrköpings hörnstenar – och mot AIK visade de klassen. Trion låg bakom allt i 3–1-segern mot krisande AIK. –Vi har ett bra lag som förstår vad vi ska göra, säger tränaren Glen Riddersholm till Discovery +.

IFK Norrköping besegrade AIK på hemmaplan.

Fotboll2023-08-21 21:20

Det började ju så bra för AIK borta mot IFK Norrköping på måndagskvällen. Redan efter tre minuter rann Rui Modesto igenom och gjorde 1–0 och bara minuter senare hade gästerna bud på både ett och två mål till.

Men den här matchen tillhörde Norrköping – och lagets stora stjärnor.

Tavla och drömmål

Christoffer Nyman kvitterade och hela allsvenskans formstarkaste spelare Arnór Traustason dunkade in sitt sjunde mål på de senaste åtta matcherna en stund senare. 2–1-fullträffen såg dock inte otagbar ut för AIK-målvakten Kristoffer Nordfeldt.

AIK må harva i botten, men spelmässigt såg de svartklädda inte ut som ett lag som slåss för sin överlevnad. "Gnaget" stod upp bra och en kvittering hängde i luften – då klev Victor Lind in i handlingen.

I upptakten av andra halvlek stegade han upp och drog en frispark från mer än 30 meter rakt upp i krysset. Lagkompisen Vito Hammershøy-Mistrati trodde knappt sina ögon när bollen borrade sig i nät bakom Nordfeldt.

– Jag har tränat på det här i flera år, att den går in är fantastiskt, säger Lind.

AIK fast i botten

3–1-målet gjorde att luften gick ur AIK, som trots ett antal byten aldrig kom tillbaka in i matchen. Förlusten innebär att laget är under nedflyttningsstrecket med en poäng upp till säker mark. IFK Norrköping är tabellfyra.

– Jag är besviken att vi förlorar en jämn match. Vi har kanske fler chanser men vi släpper in för lätta mål. Men det är fotboll, det är människor som spelar. Mycket kan hända. Normalt sett släpper vi inte in mål som i dag, säger AIK-tränaren Henning Berg.