Norsk tveksamhet till Sveriges Qatarplaner

Sveriges fotbollsherrar planerar ett landslagsläger i Qatar i januari. Märkligt, tycker Norges förbundskapten Ståle Solbakken. –Jag är säker på att de kommer att tänka över det en extra gång, säger Solbakken.

Norges förbundskapten Ståle Solbakken på tisdagens presskonferens efter VM-kvalmatchen mot Gibraltar.

Norges förbundskapten Ståle Solbakken på tisdagens presskonferens efter VM-kvalmatchen mot Gibraltar.

Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB/TT

Fotboll2021-09-08 09:58

Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand sade på en presskonferens på tisdagen att det var "väldigt märkligt" att lägga VM 2022 i ett land som Qatar. Samtidigt bekräftade han att Sveriges fotbollsherrar planerar ännu ett landslagsläger i det hårt kritiserade landet, i januari.

– Att enbart åka dit och spela fotboll vore fel. Men att spela fotboll och sedan jobba med de här frågorna och vara aktiva – det tror vi kan ge bra effekt, sade Sjöstrand.

Från norskt håll ställer man sig frågande till Sveriges planer. Tidigare i år pågick en livlig debatt om huruvida Norge borde bojkotta VM helt, men det landade i att i stället fokusera på dialog och lägga fram tydliga krav mot Qatar.

Den norske förbundskaptenen Ståle Solbakken har sagt att han utesluter att åka till landet för eventuella träningsläger. Och han tror inte att det sista ordet är sagt heller för svensk del.

– Jag är säker på att de kommer att tänka över det en extra gång. Jag tror inte att det är helt klart, säger Solbakken.

Han poängterar också att han inte har insyn i hur Sveriges upplägg för ett sådant läger skulle se ut.

– Vad har de för andra planer? Har de ett specifikt upplägg som handlar om att de ska fokusera på något när de är där? Har de några möten inplanerade? Har de en annan agenda? Det vet inte jag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!