Norska fotbollsbasen vill in i Uefas styrelse

Lise Klaveness hoppas ta en plats i Uefas styrelse. Den norska förbundsordföranden har bestämt sig för att ställa upp i valet som sker i samband med Uefakongressen i Lissabon den 5 april.

Norska fotbollsförbundets ordförande Lise Klaveness hoppas väljas in i Uefas styrelse.

Norska fotbollsförbundets ordförande Lise Klaveness hoppas väljas in i Uefas styrelse.

Foto: Annika Byrde/NTB/TT

Fotboll2023-01-18 20:23

– Jag vet att det blir svårt. Ordförandena röstar på varandra och de flesta har suttit längre än jag och känner varandra, säger Klaveness till NRK.

Hon säger att hon tog beslutet efter ett flera timmar långt möte med Europeiska fotbollsförbundets (Uefa) ordförande Aleksander Ceferin i Slovenien i förra veckan.

Klaveness har varit en av de mest högljudda kritikerna mot Internationella fotbollsförbundet (Fifa) och det nyss avslutade herr-VM i Qatar.

I Uefas styrelse sitter sedan tidigare två andra nordiska fotbollstoppar: Sveriges avgående förbundsordförande Karl-Erik Nilsson och danske Jesper Møller.

– Vi är fem fotbollsordföranden i Norden, tre män och två kvinnor. Två av dessa sitter i Uefas styrelse och den finske ordföranden ställer upp i Fifavalet. De två sista är kvinnor och vi är de enda som inte är representerade, säger Lise Klaveness.

Under Uefakongressen i Lissabon kommer åtta styrelsemedlemmar att väljas för en fyraårig mandatperiod, en för två år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!