Norskt VM-premiärfiasko – kritiserar sig själva

Norska storstjärnorna Ada Hegerberg och Caroline Graham Hansen höll inte tillbaka känslorna efter Norges 0–1-förlust i VM-premiären mot Nya Zeeland.

"Jag är väldigt besviken, och det borde vi alla vara.", säger Ada Hegerberg till NRK.

"Jag är väldigt besviken, och det borde vi alla vara.", säger Ada Hegerberg till NRK.

Foto: Abbie Parr /AP/TT

Fotboll2023-07-20 12:37

– Jag är väldigt besviken, och det borde vi alla vara. Vi gör en dålig match. Vi kan prata hur mycket vi vill, men vi måste komma upp i den nivån som vi vill vara på, säger Lyonanfallaren Ada Hegerberg till NRK efter matchen.

Sommarens mästerskap är norskornas chans till revansch efter fjolårets EM i England där man bland annat åkte på storstryk mot hemmanationen med 0–8 och inte lyckades ta sig förbi gruppspelet.

Nu väntar den andra gruppspelsmatchen mot Schweiz på tisdag – en måstematch för norskorna om de ska ta sig vidare till en åttondelsfinal.

– Nu har vi försatt oss i den här situationen och vi måste jobba tillsammans för att ta oss ur den. Vi måste börja nu, säger Hegerberg.

Norges andra storstjärna, Caroline Graham Hansen, är också kritisk efter 0–1-förlusten i torsdagens VM-premiär mot Nya Zeeland i Auckland.

– Vi hänger inte ihop som lag och vi klarar inte att vara bra på det vi vill vara bra på. Sedan får vi inte momentum i matchen för att ta den dit vi vill, säger Barcelona-anfallaren till SVT och svarar på vad som behöver göras bättre i vinna eller försvinna-matchen mot Schweiz nästa vecka.

– Vi måste visa att vi vill vara här.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!