Nu är Anders nummer ett i SVIF

549. Det är ett historiskt nummer. Det är exakt så många A-lagsmatcher som Anders Berggren spelat i Södra Vi IF. Därmed har han passerat ordföranden Håkan Danielsson med en match.

Slitstark. Anders Berggren gjorde sin 549:e A-lagsmatch i Södra Vi:s dress när laget mötte Tuna Södra tidigare i veckan. Därmed har han spelat flest matcher i klubbens historia. Foto: Torbjörn Allvin

Slitstark. Anders Berggren gjorde sin 549:e A-lagsmatch i Södra Vi:s dress när laget mötte Tuna Södra tidigare i veckan. Därmed har han spelat flest matcher i klubbens historia. Foto: Torbjörn Allvin

Foto:

Fotboll2004-08-06 06:49

Det var i mötet mot IK Tuna Södra i veckan som Anders Berggren, 37, blev den meste A-lagsspelaren i klubbens historia.
- Visst känns det lite speciellt. Jag visste att jag skulle passera Håkan Danielsson i antalet matcher under säsongen om jag fick vara frisk och skadefri.
Det har Anders varit i år. Precis som han har varit under i stort sett hela sin långa fotbollskarriär.
- Jag har haft en enorm tur som klarat mig undan från allvarliga skador. Jag har aldrig varit borta från fotbollen någon längre tid på grund av en skada.

Spelar vidare...
Och några tankar på att lägga skorna på hyllan har han inte.
- Jag kan nog tänka mig att fortsätta i ett par år till. När vi mötte Tuna Södra hade de en spelare som var 48 år, så varför inte. Det är bara att köra på.
Är det fortfarande lika roligt?
- Ja, det måste jag nog säga. I alla fall när det gäller matcher. Det kan vara lite si och så med inspirationen på vissa träningar, men på det stora hela är jag lika motiverad som förr.
Du har haft en massa olika spelarkamrater under dina år i klubben. Vem är den bäste du har spelat tillsammans med?
- Det är många, men jag får nog säga Jonny Elvingsson. Han var väldigt bra.
Och det bästa lag du spelat i?
- Det måste vara när vi kom tvåa i fyran någon gång på 1980-talet (1988). Jonny var med då och Christer Eriksson, Staffan Lindblad, Michael Eklund, Jörgen Carlsson, Stefan Pettersson och många andra duktiga spelare.
Trea på listan över flest antal spelade A-lagsmatcher är Karl-Gunnar Karlsson med 531 kamper. Dessa tre är de enda som passerat 500 matcher i blåvitt.
Hittills.

Debut mot Frödinge
Anders Berggren kom med i A-laget som 15-åring och han berättar att han har ett svagt minne från sin första match i Södra Vi IF.
- Jag tror att vi mötte Frödinge och jag fick hoppa in och spela en liten stund.
Frånsett en tvåårig sejour i Horn/Hycklinge har Anders varit SVIF trogen alla år.
- Det blir väl mer och mer ovanligt att man spelar i samma klubb år efter år, men för mig har det känts naturligt.
På måndag spelar han sin 550:e match. Då väntar serieledarna i division 5 nordöstra, IFK Västervik, på Ulfveskog.
- Kan vi vinna den matchen så kanske vi kan hänga med i toppen av tabellen.
Anders Berggren vet hur det är att ligga i toppen. Sedan några dagar tillbaka är han ny rekordinnehavare i antal spelade matcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!