Hon byter fotbollsskorna mot löparskor

Efter 29 år som fotbollsspelare har Nathalie Milton bestämt sig för att lägga av. Vimmerby IF:s backklippa öppnar samtidigt upp för en ny karriär. "Det kittlar lite att satsa på långdistanslöpning", säger hon.

Nathalie Milton har gjort sin sista säsong som fotbollsspelare.

Nathalie Milton har gjort sin sista säsong som fotbollsspelare.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-12-06 19:45

Nathalie Milton blir 35 år om ett par månader och bestämde sig i våras att den här säsongen skulle bli den sista.

– Jag gav det beskedet till klubben då och det känns bra att beslutet är taget nu. Fotbollen har varit en dominerande del av mitt liv sedan jag började för 29 år sedan så det ska bli skönt att fokusera på annat nu.

När Nathalie Milton slog igenom i 15-årsåldern gjorde hon det som målvakt. Ett par år senare tog hon dock klivet upp i backlinjen och på senare år har hon varit en klippa i Vimmerby IF:s försvar och dessutom en pålitlig målskytt när det gäller att gå upp och nicka in hörnor.

Den gångna säsongen var hon med och förde VIF till en tredjeplats i division II. Hon missade de två sista matcherna på grund av en knäskada.

– Det var lite surt att inte kunna spela de sista matcherna. Det är väldigt ovanligt att jag missar en match. Det känns bättre i knät nu, men jag ska kolla upp det framöver så det okej för jag har inte tänkt att ligga på soffan bara för att jag har lagt av med fotbollen, säger Milton som istället funderar på att satsa på distanslöpning framöver.

– Jag tränar styrka och löpning en hel del och har fastnat just för löpningen. Jag är anmäld till Göteborgsvarvet i vår så det får bli ett första test. Sedan håller min dotter Nellie på med bland annat löpning så jag är ofta med henne ute på tävlingar så då kan jag passa på att springa lite själv också.

Att kunna få ägna mer tid åt dottern Nellie är en stor anledning till att Nathalie väljer att avsluta sin egen fotbollskarriär.

– Jag har känt att jag inte kan vara den mamman jag vill vara om jag måste anpassa mig efter träningstider och matcher själv hela tiden. Genom att släppa fotbollen kan jag fokusera på att vara närvarande och följa Nellie när hon har sina aktiviteter.

Har du funderat på att ta någon roll som ledare i framtiden?

– Just nu vill jag försöka släppa fotbollen helt och landa i hur det känns att vara utan den. Däremot så är ledarrollen något jag kan tänka mig i framtiden. Jag har testat att vara ledare på Nellies innebandyträning och det är kul.

Om ett antal år kan det vara dags för nästa generation att ta vid på Skobes Arena.

– Dottern har sagt att hon ska ta över min fotbollskarriär och hon kommer garanterat vara mer löpstark än mig ute på planen.

Nathalie Milton kan summera en nästan 20 år lång karriär inom seniorfotbollen. Hon började som målvakt, men har mest gjort sig känd en stabil back genom åren.
Nathalie Milton kan summera en nästan 20 år lång karriär inom seniorfotbollen. Hon började som målvakt, men har mest gjort sig känd en stabil back genom åren.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!