Målsprutan tillbaka på allvar – slog till med hattrick

Tillbaka i startelvan efter sin skada. Då slog Nathalie Johansson till med ett hattrick och ledde sitt Vimmerby IF till en övertygande bortaseger (1–4) mot Tranås FF. "Det är alltid kul att göra hattrick men det var inget jag la så mycket fokus på", säger hon.

Stina Kägu Bragsjö gjorde ett mål och Nathalie Johansson de tre övriga när Vimmerby IF bortaslog Tranås.

Stina Kägu Bragsjö gjorde ett mål och Nathalie Johansson de tre övriga när Vimmerby IF bortaslog Tranås.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2023-06-12 22:03

Vimmerbys skyttedrottning Nathalie Johansson missade två matcher på grund av skada. När VIF vann mot Borens IK för en dryg vecka sedan var hon tillbaka och hoppade in i andra halvlek. Då blev det också ett mål direkt.

På måndagskvällen fanns hon med från start – och gjorde knappast någon besviken. Det blev ett hattrick i 4–1-vinsten borta mot Tranås.

– Det är alltid skönt att bidra och hjälpa laget. Visst, det är alltid kul att göra hattrick men det var inget jag la så mycket fokus på, det bara blev så, säger Johansson när Sporten når henne.

Hur kändes det att vara tillbaka från start?

– Jag har missat tre matcher så nu vill jag ju fokusera på att få så många minuter i mig som möjligt. Jag ville spela så mycket som möjligt. Målet var att vinna vilket vi lyckades väldigt bra med.

Hattrick-skytten berömdes också av VIF-tränaren Pierre Brorsson efteråt.

– Hon gör det jättebra matchen igenom. Hon är dessutom en duktig bollmottagare och ger oss tyngd på så sätt. Det är klart att det är viktigt att ha henne tillbaka och frisk, säger han.

VIF inledde annars bäst och tog ledningen men fick se hemmalaget kvittera tio minuter innan paus. De flesta trodde nog att 1–1 skulle stå sig in till halvtidsvilan. Då, i den 45:e minuten, dök "Natta" upp och satte sitt och VIF:s andra mål.

– Det var hur skönt som helst att få det målet. Vi skapar oerhört många chanser i första och det var rättvist att få gå in i paus med 2–1, menar Brorsson.

20 minuter från slutet fick anfallaren fullborda sitt hattrick. Stina Kägu Bragsjö fastställde slutresultatet i matchens slut.

– Vi spelar en fin fotboll i andra halvlek också och visst, det dröjer till 72:a innan vi gör vårt tredje, men Tranås hade inte så många vassa chanser ändå. Det blev aldrig jättefarligt utan vi hade bra koll hela tiden.

Nathalie Johansson delar den analysen.

– Det kändes aldrig som någon fara, vi kände oss säkra under hela matchen.

VIF befäste därmed sin serieledning. Man står på 20 poäng, lika många som Tjust. Man har däremot fem mål till godo i målskillnaden.

Brorsson berömde hela laget men gav Nathalie Johansson, Frida Pöder och Julia Rosin extra plus.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!