HFK tog ny vinst – ytterst nära seriesegern

Nu är det nära. Väldigt nära. Hultsfreds FK har inte bara ena handen på serieguldet, utan kan nästan ta på det med båda. Allt man behöver göra är att undvika att förlora stort i den sista omgången hemma mot Gunnebo. "Det är synd att vi spelar sista matchen på en söndag", säger tränaren Sebasthian Svensson skämtsamt.

Hultsfreds FK vann mot Storebro IF och kommer med största sannolikhet att vinna serien på hemmaplan i den sista omgången.

Hultsfreds FK vann mot Storebro IF och kommer med största sannolikhet att vinna serien på hemmaplan i den sista omgången.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2022-09-24 18:35

Ja, det mesta talar för att Hultsfreds FK vinner division 5. Efter lördagens 2–0-seger borta mot Storebro IF är det tre poäng ned till tvåan IFK Västervik. Lägg därtill att HFK har hela 14 (!) måls bättre målskillnad. 

Då förstår ni att det mesta ska gå snett i den sista omgången, om HFK ska tappa greppet. Man möter då redan avsågade jumbon Gunnebo IF.

– Matematiskt är inget klart, men det är nog inte många lag som gått in i sista omgången med bättre förutsättningar, konstaterar Sebasthian Svensson.

Matchen mot Storebro var inte den mest välspelade. Hultsfred tog en tidig ledning genom Johan Nilsson, innan skyttekungen Diego Urrutia fyllde på med tvåan i den andra halvleken.

undefined
HFK:s skyttekung Diego Urrutia gjorde ett av målen i 2–0-vinsten mot Storebro.

Mer behövdes inte.

– Jag ska inte säga att jag skällde ut dem i paus, men jag var tydlig med att det finns mycket mer fotboll i grabbarna. I andra halvlek är det sen bara ett lag på plan. Sen har jag nog aldrig sett ett lag missa så många chanser som vi gjorde, säger Svensson.

Hur är känslan inför den sista omgången, med tanke på förutsättningarna?

– Det är synd att matchen spelas på en söndag bara, men visst, man kan inte få allt.

Sebastian Strömbom var bäst på plan i matchen mellan Storebro och HFK. Målvakten Fredrik Ströberg var bäst i SIF, som får rikta in sig på kvalspel för att hålla sig kvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!