Virserum har klart med ny tränare

Spelare – och tränare. Allt i ett. Virserums SGF har gjort klart med två spelande tränare. "Vi är väldigt nöjda med lösningen", säger sportchef Adis Mulisic om förstärkningarna.

    Virserums SGF har klart med två nya spelande tränare.

Virserums SGF har klart med två nya spelande tränare.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-01-10 10:49

Det var lite turbulent en tid efter att Järnforsens AIK överraskande drog sig ur det långvariga samarbetet med Virserums SGF.

Nu är det historia och division sex-laget VSGF har börjat om på ny kula – i egen regi.

– Visst, jag gick omkring lite som i en dimma i en, två veckor, men det är över sedan länge. Nu blickar vi bara framåt, säger Adis Mulisic.

Nyligen gjorde klubben klart med två viktiga pusselbitar: tränarduon Amer Asic och Rutgerus Anton Van Manen. Och inte bara det...duon kommer även att spela.

– Två unga killar som känner klubben väl. Till en början ville vi att de skulle spela hos oss igen och sen gav det ena det andra. Det växte fram att vi även ville ha dem som tränare. Så blev det. Vi tycker det här är en jätteintressant lösning.

Har de någon tidigare tränarerfarenhet?

– De är ganska oprövade, men vi vill ge dem chansen och tror på de här killarna. Amer har tidigare haft en ledarroll i Virserums damlag.

Amer Asic (från Stjärnan) och Rutgerus Anton Van Manen (Ekenässjön) är också VSGF:s första nyförvärv inför 2022, men troligtvis inte de sista.

– Vi har kontakt med ytterligare två-tre riktigt intressanta killar. Det är en del praktiskt att lösa. Går det i hamn så är jag mycket nöjd.

Hur ser det ut i övrigt på spelarsidan?

– Vi har tappat sju-åtta killar till andra klubbar, men på senaste träningen var vi ändå 18 man. Det är bra. Vi har en ung trupp och tror att det kan bli riktigt bra på sikt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!